Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/1/19

Γιατί είναι τόσο δύσκολη η πίστη στον εαυτό μας;



Η πίστη στον εαυτό μας είναι μια αστείρευτη δύναμη από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε ενέργεια όταν τη χρειαζόμαστε. Δεν έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες ή ιδιότητές μας
. Έχει να κάνει με το αν θα το πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΗ. Όπως εάν πιστεύεις στο Θεό, το κάνεις χωρίς να έχεις αποδείξεις, έτσι κι αν πιστεύεις στον εαυτό σου, πιστεύεις ότι μπορείς πράγματα που ακόμα δεν έχεις μπορέσει.
Γιατί είναι όμως τόσο δύσκολη η πίστη στον εαυτό μας;
Όσο απλό ακούγεται το ότι μπορούμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας μόνο αν το αποφασίσουμε, τόσο δύσκολο φαίνεται να είναι στην πράξη. Γιατί τόσοι πολλοί δεν πιστεύουν στον εαυτό και στις δυνατότητές τους;
Ένας λόγος είναι ότι έχουμε δεχθεί καταιγισμό αρνητικών σχολίων από την παιδική μας ηλικία και σε όλη την ενήλικη ζωή μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προγραμματιστεί ο εγκέφαλός μας να σκέφτεται αρνητικά, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τους γύρω μας. Αν σκέφτεσαι αρνητικά για τον εαυτό σου είναι αδύνατον να πιστεύεις σε αυτόν.
Έτσι λοιπόν για να μάθουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας θα πρέπει να «σπάσουμε το καλούπι» των αρνητικών πεποιθήσεων που κουβαλάμε χρόνια και να το αντικαταστήσουμε με νέες ενδυναμωτικές πεποιθήσεις… Αυτή η διαδικασία φυσικά είναι επίπονη και χρονοβόρα, αλλά είναι εφικτή. Και όλα, μα όλα ξεκινάνε με την απόφαση.
Αποφάσισε από σήμερα να πιστεύεις στον εαυτό σου και θα δεις πόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή. Γιατί όποιος πιστεύει ότι μπορεί, μπορεί και να μπορέσει. Όποιος πιστεύει όμως ότι δεν μπορεί, ποτέ δεν θα μπορέσει, γιατί εγκαταλείπει εξαρχής τον αγώνα.Δοκίμασε λοιπόν σήμερα να πιστεύεις στον εαυτό σου. Η πίστη κινεί βουνά. Από τη διδασκαλία του Χριστού μέχρι… βιογραφίες επιτυχημένων ανθρώπων αντλούμε το ίδιο γεγονός. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις θαύματα. Να κάνεις το αδύνατο, δυνατό. Άλλωστε όλα τα πράγματα που είναι σήμερα εφικτά για εμάς, κάποτε ήταν αδύνατον νασυμβούν. Μέχρι που κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούν να τα πετύχουν.
Θες να είσαι εσύ ο επόμενος;
Επιμέλεια: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης