Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/1/19

9 πράγματα που μας διδάσκουν τα σκυλιά για τη ζωή & την αγάπη


Για τα σκυλιά, η ζωή βιώνεται στο τώρα και όλοι μπορούμε να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό. 1. Τα σκυλιά ενδιαφέρονται μόνο για τη σχέση που έχουν μαζί μας κι αυτό έχει να κάνει με τα συναισθήματά τους, όχι με τον εαυτό τους. Η κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία, γι’ αυτό μην τη σπαταλάτε με ασήμαντα προβλήματα. Δώστε αξία στην ημέρα σας με κάτι που σας ενδιαφέρει. Αφήστε τις προθέσεις και τις ενέργειές σας να καθοδηγούνται από την καρδιά σας, όχι από το εγώ σας. 2. Τα σκυλιά νοιάζονται μόνο για το αν θα πάνε βόλτα σήμερα – η υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί αύριο δεν έχει καμία σημασία.

Ζούμε μόνο στο παρόν. Το αύριο είναι μια καινούρια ιστορία και το χθες μια ανάμνηση. Εμείς οι άνθρωποι αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να διορθώνουμε τα λάθη μας (πράγμα που μας κάνει να προσκολλούμαστε στο παρελθόν) και να έχουμε τον έλεγχο του τι θα συμβεί αύριο (όταν στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει). Το να παραμένουμε σε επιφυλακή για ενδεχομένους κινδύνους αποτελεί μέρος του ενστίκτου επιβίωσης, αλλά δεν πρέπει να το υιοθετήσετε ως τρόπο ζωής. Αφήστε τη στιγμή να καθοδηγεί τις επιλογές σας. 3. Τα σκυλιά δεν ενδιαφέρονται αν το σπιτάκι τους είναι πιο ακριβό ή το αυτοκίνητό τους (σας) είναι μεγαλύτερο από των άλλων. Το μόνο που τα νοιάζει είναι ο χρόνος που ξοδεύετε μαζί τους. Η αγάπη είναι το μόνο που μετράει τελικά. Ο χρόνος που αξίζει να θυμόμαστε είναι οι στιγμές που περάσαμε δίνοντας και παίρνοντας αγάπη. 4. Τα σκυλιά δεν κάνουν σχέδια για το πώς θα περάσουν τον χρόνο τους.
Ποτέ δεν πρόκειται να ασχοληθούν με μια τεράστια λίστα από καθήκοντα που θα είναι εις βάρος της απόλαυσης της ζωής τους. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν η ζωή όλο και λιγοστεύει, γι’ αυτό να ζείτε εδώ και τώρα όσο καλύτερα μπορείτε. Η στιγμή ποτέ δεν γυρίζει πίσω. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον χρόνο, μπορούμε μόνο να ελέγχουμε τον τρόπο που θα τον διαχειριστούμε. 5. Τα σκυλιά δεν περιμένουν να βεβαιωθούν ότι τα αγαπάτε για να σας δείξουν την αγάπη τους. Δώστε όσο περισσότερη αγάπη μπορείτε. Η απώλεια και η θλίψη συνδέονται με την αγάπη. Όσο μεγαλύτερη η αγάπη, τόσο μεγαλύτερη η απώλεια – γνωρίζοντας όμως αυτό, κατά κάποιο τρόπο, ο πόνος μαλακώνει.
Η απώλεια που μπορεί να βιώσετε θα είναι ουσιαστική, αλλά μόνο και μόνο επειδή η αγάπη ήταν ουσιαστική επίσης. 6. Τα σκυλιά μπορεί να νιώσουν πληγωμένα ή παραμελημένα αλλά εξακολουθούν να ζητούν αγάπη, όταν σας δείχνουν ότι θέλουν να τα χαϊδέψετε. Το να είναι κάποιος ευάλωτος είναι ένα δώρο που φέρνει περισσότερη αγάπη. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη κι αυτή η «ευαισθησία» μας δίνει τη δυνατότητα να την αναζητήσουμε και να τη βρούμε. 7. Τα σκυλιά είναι ο καλύτερός σας φίλος όταν είστε θλιμμένοι. Όταν κλαίτε, χώνονται στην αγκαλιά σας και σας γλείφουν το πρόσωπο. Δεν πειράζει να είστε λυπημένοι. Η θλίψη σας βοηθά να ανοίξετε την καρδιά σας και να αισθανθείτε την αγάπη που σας περιβάλλει και σας στηρίζει. 8. Τα σκυλιά στενοχωριούνται, αλλά ξέρουν και να αποδέχονται. Θρηνούν για μια απώλεια, αλλά όχι για ένα χαμένο μέλλον. Δεν πρέπει κάποιος να παραμένει κολλημένος στη θλίψη.
Η αποδοχή του τι είχαμε και η εκτίμηση του τι σήμαινε για μας θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε μέσα από την αγάπη και τις αναμνήσεις, που είναι ό,τι μένει τελικά. 9. Τα σκυλιά φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό τους. Τα σκυλιά απομονώνονται και κουλουριάζονται όταν έχουν ανάγκη να ηρεμήσουν, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε κατανόηση στον εαυτό μας.
Πηγή: www.stixovoli.com