Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/12/18

Tips και συμβουλές για τον καθαρισμό των βρεφικών παιχνιδιών.




Η περιέργεια προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των βρεφών που πολύ αγαπάμε να παρατηρούμε...
Ανακαλύπτουν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Χωρίς ακόμα να μπορούν να ρωτήσουν για κάτι, θέλουν να το αγγίξουν, να το μυρίσουν και φυσικά να το βάλουν στο στόμα τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα παιχνίδια τους.

Το λούτρινο αρκουδάκι που για μήνες καθόταν στη γωνία της κούνιας, κάπου κοντά στον 4ο μήνα της ζωής του βρέφους γίνεται ένα με την αγκαλιά τους. Το ίδιο και όλα εκείνα τα μασητικά παιχνίδια που δεν προσφέρουν στο βρέφος μόνο χαρά αλλά και ανακούφιση καθώς εμφανίζονται τα νεογιλά δοντάκια. Αυτονόητα, τα βρεφικά παιχνίδια χρειάζονται τακτικά καθαρισμό. Ας δούμε tips και συμβουλές για τον καθαρισμό των βρεφικών παιχνιδιών.

– Καθημερινό καθαρισμό με υγρό πιάτων και νερό

Όλα τα μασητικά παιχνίδια που το μωρό βάζει στο στόμα του για να ανακουφίσει τα ούλα του καθώς εμφανίζονται τα δοντάκια του, χρειάζονται καθημερινό πλύσιμο. Ομοίως και όλα τα πλαστικά παιχνίδια που το μωρό βάζει στο στόμα του από περιέργεια. Ο πιο σωστός τρόπος για τον καθαρισμό αυτών των βρεφικών παιχνιδιών, είναι το πλύσιμο με υγρό πιάτων και νερό. Δημιουργώντας σαπουνάδα με ένα βρεφικό υγρό πιάτων,
σαπουνίζουμε σχολαστικά τα βρεφικά παιχνίδια και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τα στεγνώνουμε αφήνοντάς τα στον στεγνωτήρα των πιάτων, εκτός αν το μωρό βιάζεται… οπότε τα σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

– Ο αρκούδος στο πλυντήριο των ρούχων!

Όλα τα λούτρινα και υφασμάτινα παιχνίδια και κουκλάκια του βρέφους, μπορούν να πλυθούν σωστά και αποτελεσματικά στο πλυντήριο των ρούχων, χρησιμοποιώντας βρεφικό απορρυπαντικό ρούχων αφού τα υφασμάτινα κουκλάκια και παιχνίδια έρχονται σε άμεση επαφή με το βρέφος.  Αρκετά από αυτά τα κουκλάκια και παιχνίδια έχουν ετικέτα που αναγράφει τις οδηγίες πλυσίματος, δηλαδή τη σωστή θερμοκρασία. Μετά το πλύσιμο καλό είναι να στεγνώσουν καλά είτε στο στεγνωτήριο – αν η ετικέτα τους αναφέρει ότι μπαίνουν στο στεγνωτήριο- ή με φυσικό στέγνωμα. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει σε βάθος, καθώς η υγρασία μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία μούχλας
στο εσωτερικό τους.