Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/12/18

Νόστιμα, νηστίσιμα muffins καρότου!




Οι vegeterians τον τελευταίο καιρό όλο και αυξάνονται...
Δεν είναι θέμα μόδας, είναι  η ιδεολογία του τρώω πιο καθαρά και υγιεινά χωρίς περιττά λίπη. Για αυτό το λόγο, αποφάσισα ότι θέλω να μοιραστώ μαζί σου μερικές από τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές που έχω όταν έρχεται ο καιρός να κάνω αποτοξίνωση ή όταν έρχεται η Μεγάλη Εβδομάδα το Πάσχα και πρέπει να νηστέψω. Θα ξεκινήσω από την αγαπημένη μου γλυκιά συνταγή που είναι νόστιμα, νηστίσιμα muffins καρότου.

Έχω αδυναμία στο κέικ καρότου και αποφάσισα ότι θα δοκιμάσω να το κάνω και σε muffins μιας και είναι πιο εύκολο να το πάρω μαζί μου στο δρόμο για τη δουλειά ή στη δουλειά και επίσης είναι βολικό και για τις μαμάδες. Να μην σχολιάσω την αγάπη που έχουν τα παιδιά στα muffins. Από ότι καταλαβαίνεις είναι μια συνταγή  υγιεινή, νόστιμη, κατάλληλη για χορτοφάγους και μη και τη λατρεύουν και τα παιδιά! Πάμε να φτιάξουμε muffins.

Συνταγή για νηστίσιμα muffins με καρότο

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

500γρ. καρότο τριμμένο
160γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1κ.γ μπέικιν πάουντερ
1κ.γ μαγειρική σόδα
1κ.γ κανέλα
1/2κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και την καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί. Αν δεν έχεις χυμό πορτοκαλιού μπορείς να βάλεις την ίδια ποσότητα σε νερό. Σε ένα άλλο μπολ βάλε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ρίξε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Σειρά έχει το καρότο. Ρίξτο το μείγμα και ανακάτεψε απαλά. Σε φόρμα για μάφινς βάλε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 190. Αφού τα βγάλεις, άφησε τα να κρυώσουν για 5 λεπτάκια και ξε-φορμάρισε τα. Τα muffins καρότου σου είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις!

Bonus Tips:
Αν θέλεις μπορείς 2-3 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, μπορείς να ρίξεις λίγη ζάχαρη πάνω από τα muffins για να έχουν μια έξτρα γλύκα. Επίσης, μπορείς να τα πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή με γλάσο από άχνη ζάχαρη- θα του πηγαίνει πολύ. Τέλος, αν δεν έχει φόρμα για μάφινς και σκοπεύεις να αγοράσεις, επίλεξε φόρμα από σιλικόνη!