Σελίδες

Thessaloniki video tour

15/12/18

Γλιτώστε χρήματα οργανώνοντας τη ντουλάπα σας




Aπό τη Σοφία Κροκιδά
Πόσες φορές σας έχει τύχει να βιάζεστε να ντυθείτε το πρωί για τη δουλειά, για...
κάποια συνάντηση ή για το πολυαναμενόμενο ραντεβού και δεν βρίσκετε τίποτα για να φορέσετε; Σίγουρα πολλές! Γιατί καμιά φορά, όσα παπούτσια κι αν έχετε, όσα φορέματα κι αν γεμίζουν την ντουλάπα σας, τίποτα δεν σας ικανοποιεί! Οργανώστε την γκαρνταρόμπα σας έξυπνα για να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές σας. Διαβάστε τις συμβουλές που συγκεντρώσαμε για εσάς!

Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να οργανώσουμε την γκαρνταρόμπα μας με τον τρόπο που μας αντιπροσωπεύει, βοηθάμε τον εαυτό μας να νιώθει όμορφα καθημερινά. Αν λοιπόν θέλετε να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο αυτά που αγοράζετε, ξεκινήστε την αναδιοργάνωση τώρα!

Ψωνίστε για σήμερα, όχι για αύριο
Μερικές φορές, τα ψώνια μας οδηγούν σε αγορές που πάνε κάπως έτσι: «Α, τι ωραίο μπουφάν, ένα ίδιο είδα να κυκλοφορεί στο Instagram» ή «Αυτό δεν είναι το νούμερο μου αλλά θα το πάρω και θα αρχίσω δίαιτα». Μεγάλο λάθος!

Αντί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ρούχα που δεν σας πάνε ή που δεν θα φορέσετε ποτέ ή που δεν ταιριάζουν με τίποτε από όσα έχετε, επενδύστε έξυπνα σε κομμάτια που ταιριάζουν στο σώμα σας και την γκαρνταρόμπα σας.

Έτσι, όταν τα βλέπετε στην ντουλάπα σας θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο ωραίο είναι το σώμα σας και όχι το σώμα που θα θέλετε να έχετε. Φυσικά, δεν λέμε όχι στο να θέτετε στόχους. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είστε όμορφη ακριβώς όπως είστε και τα ρούχα σας έχουν ένα και μόνο ρόλο. Να σας το υπενθυμίζουν καθημερινά!

Ψωνίζοντας για το μέγεθος που φοράτε τη δεδομένη στιγμή, δείχνετε στον εαυτό σας ότι τον αγαπάτε και ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας. Και αν αργότερα αλλάξετε νούμερο, μπορείτε να κάνετε δώρο στον εαυτό σας νέα ρούχα. Έτσι θα αποφύγετε τα άχρηστα κομμάτια στην ντουλάπα σας.

Πετάξτε ό,τι δεν χρειάζεστε
Δεν είναι μόνο η άνοιξη εποχή για ξεκαθάρισμα! Είναι και το φθινόπωρο. Κάντε μια εξονυχιστική έρευνα στην ντουλάπα και τα συρτάρια σας και δείτε τι σας πάει και τι όχι.

Επίσης σκεφθείτε ότι αν δεν έχετε φορέσει κάτι για πάνω από 2 με 3 σεζόν και δεν είναι από τα ακριβά και διαχρονικά σας, είναι σίγουρο ότι δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Βάλτε ό,τι δεν θέλετε σε μια σακούλα και χαρίστε το στο πλησιέστερο ίδρυμα ώστε να δώσετε νέα ζωή στα ρούχα σας. Χαρίζοντας αξεσουάρ, ρούχα και παπούτσια προσφέρετε σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς.

Και το καλύτερο; Σύμφωνα με έρευνες, με το να ξεφορτώνεστε ρούχα που απλά πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σας, βοηθάτε τον εαυτό σας να απαλλαγεί από το στρες, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να γίνει πιο αποφασιστικός και να υιοθετήσει πιο υγιείς συνήθειες.

Φορέστε τα ρούχα που αγοράζετε
Οι οικονομίες σας είναι πολύτιμες. Αν λοιπόν διαλέξατε ένα ρούχο για να μπει στην ντουλάπα σας, τότε φορέστε το! Αν το έχετε φορέσει τόσες φορές που το έχετε βαρεθεί, σκεφτείτε νέους τρόπους να το αναβαθμίσετε. Τα αξεσουάρ κάνουν θαύματα!

Συχνά ξεχνάμε πόσες «όψεις» έχουν τα ρούχα μας. Στην πραγματικότητα όμως, με μια μικρή προσπάθεια οποιοδήποτε κομμάτι μπορεί να αναδείξει εκ νέου ένα σύνολο.

Αν για παράδειγμα φοράτε συνέχεια μία μπλούζα, δώστε της άλλο αέρα με ένα φανταχτερό κολιέ ή ένα γιλέκο, ανάλογα με την περίσταση. Το Α και το Ω στη μόδα είναι πάντα η δημιουργικότητα. Και αν θέλετε να πάρετε ιδέες από κάπου, το Pinterest και τα περιοδικά ή sites μόδας είναι το ιδανικό εργαλείο.

Τονώστε την αυτοπεποίθησή σας με ρούχα που σας ταιριάζουν
Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσετε τη ζωή σας είναι να είστε ο εαυτός σας. Να είστε περήφανες για αυτό που είστε και να ντύνεστε ανάλογα με το σωματότυπό σας και το στιλ σας. Ο κανόνας της επιτυχίας είναι να αγνοείτε τις συγκρίσεις και να επιλέγετε κομμάτια που αναδεικνύουν την ομορφιά σας και φωνάζουν «εγώ».

Επιπλέον, αποφύγετε να ακολουθείτε τυφλά τα trends της κάθε σεζόν απλά για να είστε στη μόδα και επιλέξτε κομμάτια που δίνουν έμφαση στα σημεία που αγαπάτε πάνω σας, αλλά και σε ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν στην καθημερινότητά σας και στον τρόπο ζωής σας.