Σελίδες

Thessaloniki video tour

11/11/18

Η φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας




Από την κληρονομικότητα, τη διατροφή και το άγχος μέχρι την ηλικία, το κλίμα και τον τόπο διαμονής...
Ο τύπος της επιδερμίδας καθορίζεται από ποικίλους παράγοντες και διαφέρει από άντρα σε άντρα, υπαγορεύοντας και μια διαφορετική ρουτίνα περιποίησης και καθαρισμού του προσώπου.

Οι τέσσερις βασικοί τύποι δέρματος είναι οι εξής:

Κανονικός/Μικτός
Λιπαρός
Ξηρός
Ευαίσθητος

Ο τελευταίος αποτελεί εκείνον που απαιτεί όχι μεγαλύτερη, αλλά πιο ενδελεχή φροντίδα, όπως επίσης και προσοχή στα προϊόντα που επιλέγονται.

Η εικόνα της ευαίσθητης επιδερμίδας
Τα σημάδια της μπορείς εύκολα να τα διακρίνεις, μιας και τη χαρακτηρίζουν η ερυθρότητα, η ευαισθησία σε κρύο, ήλιο, αέρα, τα εξανθήματα και οι αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά σκευάσματα και όχι μόνο. Το δέρμα είναι συνήθως λεπτό με μικρούς πόρους και ξηρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι λιπαρό.

Ο τρόπος περιποίησης
> Αποφεύγεις δια ροπάλου προϊόντα που εμπεριέχουν αλκοόλ, άρωμα και οξέα που "στεγνώνουν" την επιδερμίδα και προτιμάς εκείνα που είναι υποαλλεργικά, ήπια και χωρίς άρωμα και εμπεριέχουν καταπραϋντικά έλαια -καλεντούλα, αλόη- και ως επί το πλείστον φυτικά συστατικά.

> Πλένε το πρόσωπό σου κάθε πρωί με άφθονο νερό και το βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν για να απομακρύνεις τους ρύπους και τη βρωμιά.

> Η χρήση μίας ενυδατικής κρέμας κρίνεται αναγκαία, όπως επίσης και η αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο και πιο εντατικά από την αρχή της άνοιξης και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

> Τέλος, το ευαίσθητο δέρμα δεν χρειάζεται συχνή και "σκληρή" απολέπιση. Μία φορά την εβδομάδα αρκεί και καλό θα ήταν να τη συνοδεύεις πάντα με μία ενυδατική/καταπραϋντική μάσκα καθαρισμού, πλούσια σε βιταμίνες. Προσοχή στο scrub: Μην τρίβεις έντονα και ατσούμπαλα την επιδερμίδα, αλλά με απαλές κυκλικές κινήσεις.