Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/11/18

5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο



Όλοι θέλουμε μια ωραία, ευτυχισμένη σχέση. Γι' αυτό, θα μοιραστούμε τις πέντε κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο.
Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο; Οι λέξεις και οι πράξεις που λένε και κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, ίσως να έχουν περισσότερη σημασία απ’ ότι φανταζόμαστε. Σίγουρα το σύνολο αυτών των θετικών κινήσεων είναι αυτό που συντηρεί και θρέφει την ευεξία μας και δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον.
Για μια υγιή, ρομαντική σχέση που θα διαρκέσει, είναι σημαντικό να φροντίζετε να επιδιώκετε συνεχή βελτίωση. Φυσικά, αυτή είναι μια ομαδική δουλειά.
Αν αμφιβάλλετε, τότε μια καλή ιδέα είναι να κάνετε στον εαυτό σας την ακόλουθη ερώτηση: φροντίζουμε και οι δύο ώστε να είναι μαγική η σχέση μας ή περιμένουμε να συμβεί χωρίς να καταβάλλουμε την παραμικρή προσπάθεια;
Κανείς δε μπορεί ν’ αρνηθεί πως η ρουτίνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ζευγαριών. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να καταπολεμούμε τη βαρεμάρα και να ενδυναμώνουμε τον δεσμό και τη στοργή με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η ευτυχισμένη κατάληξη δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, τη χτίζουμε μέρα με τη μέρα.
Αν δεν έχετε ιδέα σχετικά με το τι να κάνετε και το πιο ενδιαφέρον πράγμα που κάνετε τελευταία είναι ν’ αλλάζετε τα κανάλια στην τηλεόραση, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τις κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, ώστε να εμπνευστείτε.
Δεν λέμε να το παρακάνετε και να κάνετε τα πάντα μαζί, αλλά απλώς να παίρνετε το καλύτερο ο ένας από τον άλλο για το καλό της σχέσης. Σας εγγυόμαστε ότι αν κάνετε ορισμένες από αυτές τις κινήσεις πράξη, θα νιώσετε καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος σύντροφος.

5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

1. Μιλήστε

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο. Αποτελείται μόνο από το ν’ αφιερώσετε χρόνο για να μιλήσετε με τον/ην σύντροφό σας. Όχι από υποχρέωση αλλά για ν’ απολαύσετε ο ένας τον άλλο.
Έτσι, δοκιμάστε για μια στιγμή να μιλήσετε πραγματικά για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό είναι σημαντικό για να μάθετε καλύτερα τον/ην σύντροφό σας και να δείξετε ενδιαφέρον για τον ψυχολογικόκαι συναισθηματικό του/ης κόσμο.

Ορισμένα βασικά μέτρα

  • Ανεκτικότητα και σεβασμός. Να γνωρίζετε πώς ν’ ακούτε τον/ην σύντροφό σας και να σέβεστε τις ιδέες του/ης. Παρότι μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις, υπάρχει χώρος και για τους δυο. Δεν υπάρχει λόγος να λογοκρίνετε ή να κάνετε διάλεξη στο άλλο άτομο.
  • Φροντίστε να είστε στοργικοί. Είναι σημαντικό να συζητάτε με αγάπη.
  • Υπομονή. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για να μοιραστείτε τις απόψεις σας ή τις ιδέες σας.
  • Ζήστε ξανά αστείες, ικανοποιητικές, ευτυχισμένες στιγμές μαζί.
  • Θεραπεία γέλιου. Δεν είναι ποτέ κακό να γελάτε λίγο πριν πάτε για ύπνο!
Φυσικά, το ιδανικότερο είναι να μιλάτε για θέματα τα οποία δεν προκαλούν άγχος αλλά ούτε διενέξεις πριν πάτε για ύπνο. Όμως, ούτε να δημιουργείτε κάτι ουτοπικό και ν’ αποφεύγετε τη συζήτηση σχετικά με κρίσιμα θέματα απαραίτητα για την ανάπτυξή μας.
Η συχνή συζήτηση βελτιώνει την ποιότητα της επικοινωνίας, βοηθά στο ν’ απαλλαγείτε από την ένταση και ενδυναμώνει τον δεσμό σας.
Σας προτείνουμε να διαβάσετε: Τι λέει η στάση που κοιμάστε για εσάς;

2. Αφήστε τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές στην άκρη

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα (για παράδειγμα να ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να διαλέγετε ρούχα και να μιλάτε με τον/ην σύντροφό σας) πριν πάτε για ύπνο. Για την ακρίβεια, αν πραγματικά σεβόμαστε τον άλλον, το σωστότερο είναι ν’ αφήσουμε το τηλέφωνό μας και να εκτιμήσουμε τη συντροφιά του/ης. Δεν έχει σημασία αν μιλάτε, ή απολαμβάνετε ο ένας την αγκαλιά του άλλου ήσυχα στον καναπέ.
Σταματήστε και σκεφτείτε για μια στιγμή: αν βλέπετε μια ταινία, αν διαβάζετε ένα βιβλίο ή κάνετε κάτι άλλο μαζί, είναι στ’ αλήθεια απαραίτητο να δείτε το κινητό σας; Η απάντηση είναι όχι. Η τεχνολογία μπορεί να προκαλέσει ζημιά σ’ αυτόν τον τομέα. Μας αποξενώνει απ’ όσα επιθυμούμε και μας κάνει να παρεκκλίνουμε από τους κοινούς μας στόχους.

3. Ν’ απολαμβάνετε τη συντροφιά ο ένας του άλλου

5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, συντροφιά
Κάτι απαραίτητο στη ζωή των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί. Το σημαντικό είναι να φροντίζετε για τις λεπτομέρειες και να προσέχετε το άλλο άτομο, ταυτόχρονα όπως επιτρέπετε στον εαυτό σας ν’ αγαπιέται.
Για ν’ απολαύσετε τη συντροφιά ο ένας του άλλου, θα πρέπει να είστε δημιουργικοί πού και πού, να φέρνετε λίγη μαγεία στη σχέση. Να σχεδιάσετε ένα ραντεβού εκτός σπιτιού, ν’ απολαύσετε ένα ξεχωριστό γεύμα, να βρείτε χρόνο ν’ αγκαλιαστείτε και να είστε στοργικοί, να παίξετε ένα επιτραπέζιο ή ακόμη και ένα βιντεοπαιχνίδι μαζί. Όλα τα παραπάνω είναι ορισμένες από τις επιλογές γι’ αυτό τον σκοπό.

4. Κάντε έρωτα

Το λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι το να είμαστε σε σχέση, σημαίνει και τακτικό σεξ. Αλλά, είναι αλήθεια αυτό; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια βρίσκουν χρόνο ν’ αποσυνδεθούν απ’ όλα τα υπόλοιπα και να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλον, να φιληθούν και να κάνουν έρωτα.
Αυτή είναι μια εξαιρετικά διασκεδαστική δραστηριότητα η οποία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, να απελευθερωθείτε από το άγχος και να βελτιώσετε την υγεία του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Αλλά η συναισθηματική επίδραση είναι ακόμη πιο σημαντική. Αυτό είναι που κάνει τα ζευγάρια να αισθάνονται πραγματικό δέσιμο.
Ένα συχνό πρόβλημα με το σεξ είναι να το βλέπετε ως κάτι υποχρεωτικό. Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει. Το πρόβλημα είναι πως η μαγεία φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Δε θα πρέπει να παραμελείτε τη συχνότητα.
Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία ν’ απολαύσετε την κατάσταση. Ακόμη και αν έχετε λίγο χρόνο, προσπαθήστε να το κάνετε διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.

5. Πείτε «σ’ αγαπώ»

5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, πείτε σ' αγαπώ
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν υποθέτουν την ύπαρξη της αγάπης, αλλά αντίθετα, τη δείχνουν με τις πράξεις και τα λόγια τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, μια καλή συνήθεια κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο είναι να λέτε στον/ην σύντροφό σας ότι τον/ην αγαπάτε, ότι είναι σημαντικός/η για εσάς και ότι τον/ην εκτιμάτε.
Το άκουσμα αυτής της μικρής φράσης είναι μια σημαντική και υπερβατική κίνηση. Δεν υπάρχει λόγος ν’ αφαιρέσετε τη σπουδαιότητα ή τη δέσμευση από αυτή τη φράση, αν τη λέτε με συναίσθημα.
Μπορείτε να την πείτε, να την γράψετε, ή να τη δείξετε με μια απλή χειρονομία. Μη την περιπλέκετε. Κάποιες φορές οι μικρές λεπτομέρειες είναι αρκετές, όπως το να φτιάξετε το αγαπημένο τσάι του/ης συντρόφου σας ή ν’ αγκαλιαστείτε πριν πάτε για ύπνο. Αυτά κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο!
 https://meygeia.gr/5-kiniseis-pou-kanoun-ta-eftychismena-zevgaria-prin-pane-gia-ypno/