Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/10/18

Ανανοφράουλες! Βγήκε καινούριο φρούτο;




Αυτές δεν είναι άγουρες φράουλες. Δεν είναι 'αλμπίνο' φράουλες ή είδος...
φανταστικό. Και σίγουρα δεν είναι κάποιο κόλπο του υπολογιστή, σας διαβεβαιώνουμε. Είναι οι διάσημες 'pineberries': άχρωμες φράουλες με γεύση που θυμίζει ανανά.
Χρήστης του Reddit έφερε αυτό το περίεργο φρούτο στην κοινότητα Today I Learned (TIL) προσθέτοντας πως “υπάρχει ένα φρούτο που είναι φράουλα και αν κάποιος τη δοκιμάσει θα διαπιστώσει ότι έχει γεύση ανανά. Το όνομα αυτού του φρούτου είναι Pineberry”.
Η pineberry μπορεί να μοιάζει με μια εξωγήινη λιχουδιά, αλλά η προέλευσή της φαίνεται να είναι αρκετά γήινη. Σύμφωνα με τη Sasa Woodruff, “η pineberry εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1750 στην Ευρώπη, ως μια διασταύρωση ανάμεσα στην αμερικανική άγρια φράουλα και τη φράουλα από τη Χιλή. Στη συνέχεια, το 2003, η Ολλανδή κτηνοτρόφος Hans de Jongh, επενέβη και άρχισε να το μετατρέπει σε ένα ισχυρό, πιο παραγωγικό εργοστάσιο”.
Αυτό το είδος φράουλας εξελίχθηκε σε μία γευστικότατη καινοτομία. Αν και αρχικά αναφέρθηκε ως μια βρετανική μόδα του 2010, το φρούτο έχει αρχίσει να αποκτά διεθνή φήμη. Την άνοιξη του 2012 η Ιαπωνία ανέφερε ότι η λευκή φράουλα ήταν ένα φρούτο πολύ μοδάτο, καθιστώντας το όχι μόνο πρώτο στις επιλογές των ανθρώπων αλλά έγινε δημοφιλές είδος δώρου σε γάμους, γενέθλια και βαφτίσια, με κόστος μέχρι και 4 δολάρια το ένα μόνο μούρο.
Στην Ταϊλάνδη, η λευκή φράουλα αποτελεί πλέον και γνωστό προϊόν ομορφιάς, λειτουργώντας ως αλλεργιογόνο. Εάν λοιπόν δεν ήσαστε στις ΗΠΑ και θέλατε να δοκιμάσετε τις γνωστές pineberries μπορείτε να παραγγείλετε σπόρους από γνωστές φάρμες Nourse Farms ή από το internet, Amazon. Περιμένουμε να μας έρθει και στην Ελλάδα αυτό το πολυπόθητο φρούτο να το γευτούμε και εμείς..