Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/9/18

Detox τροφές που έχεις ήδη στην κουζίνα σου!




Θέλω να σε βοηθήσω στην δίαιτά σου και στη διαδικασία απώλειας λίπους, αλλά σίγουρα δεν...
θέλω να σε οδηγήσω στο μονοπάτι που ονομάζεται πείνα. Εκτός του ότι η πείνα επιφέρει πολλά προβλήματα στην υγεία και το μεταβολισμό μας, μπορεί εύκολα να μας οδηγήσει στη βουλιμία και να πάει χαμένη κάθε προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Επίσης, θέλω να είμαι εγώ αυτή που θα σε βοηθήσει να χάσεις το extra λίπος και τις τοξίνες από το σώμα σου, ώστε να έχεις μια υγιή και καλλίγραμμη σιλουέτα στην παραλία.

Πως θα γίνουν όλα αυτά; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν στην κουζίνα σου 10 τροφές που μπορούν να γίνουν το δικό μας μυστικό για απώλεια κιλών και λίπους, χωρίς να πεινάσουμε και χωρίς να στερήσουμε από τον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Βασικά, αυτές τις τροφές τις έχεις ήδη στο διατροφολόγιό σου, αλλά μετά από τις παρακάτω πληροφορίες σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη γι’ αυτές και θα της δεις με λίγο πιο θετική ματιά.

1. Κάρδαμο
Ένα βότανο που μπορείς να πιεις ή να τοποθετήσεις μέσα στη σαλάτα σου. Βοηθάει στον καθαρισμό ενζύμων του ήπαρ και είναι φυσικό διουρητικό. Εν ολίγοις επέλεξε το όταν έχεις περίοδο ή όταν υπάρχει κατακράτηση υγρών στο σώμα σου.

2. Λεμόνι
Είναι ευρέως γνωστό ότι η βιταμίνη C βοηθάει το σώμα να κάψει λίπος και να κάνει detox. Συνδύασέ το το πρωί με νερό, ώστε να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να ενισχύσεις την πέψη.

3, Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξεις στη διατροφή σου τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μπορείς να φτιάξεις ζωμό, ένα smoothie ή να τα φας ωμά. Ενισχύουν τα επίπεδα χλωροφύλλης του πεπτικού σωλήνα, η οποία βοηθάει το σώμα να απαλλαγεί από τις περιβαλλοντολογικές τοξίνες, την αιθαλομίχλη και τα ζιζανιοκτόνα.

4. Φρέσκα φρούτα
Είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και θεωρούνται η πιο must επιλογή σε μια υγιεινή διατροφή. Όταν έχεις γεμίσει το σώμα σου με λιπαρά ή αλκοόλ, είναι η καλύτερη λύση για να το επαναφέρεις σταδιακά στην αρχική του κατράσταση.

5. Λάχανο
Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει στα περισσότερα πιάτα μας. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν το σώμα να αποβάλει όλα τα βλαβερά και το λίπος.

6. Αγκινάρες
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθούν στο ήπαρ και στη χοληδόχο κύστη. Είναι «φορτωμένες» με μια ουσία που ονομάζεται cynarin, η οποία αποτρέπει τη δυσπεψία και ενισχύει την υγιή πέψη. Αν ψάχνεις τροφές για αποτοξίνωση, τότε βρήκες τον σύμμαχό σου.

7. Παντζάρια
Βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής των αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι. Είναι γευστικά και μπορείς να τα φας ή να τα πιεις σε κάποιο smoothie.

8. Σκόρδο και τζίντζερ
Δύο τροφές που είναι καλοί φίλοι του συκωτιού και μας βοηθούν να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος.

9. Πράσινο τσάι
Είναι απαραίτητο να πίνουμε πολλά υγρά. Το πράσινο τσάι όμως είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου και να αυξήσεις την παραγωγή των ενζύμων της αποτοξίνωσης. Επέλεξε ένα που είναι πλούσιο σε κατεχίνες.

10. Προϊόντα ολικής αλέσεως
Γεμάτα σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και διατηρούν το στομάχι γεμάτο για ώρες.