Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/9/18

Τι δεν τρώνε ποτέ οι σεφ στα brunch




Ξέρουμε ότι λατρεύεις το brunch, αφού άλλωστε και στο χωριό σου θεωρούσες... χαμένη την Κυριακή χωρίς αυτό, και απολαμβάνεις κάθετί από τα καλούδια που θα έρθουν στο τραπέζι του συνήθως hip-friendly μαγαζιού που θα επιλέξεις.

Άκου όμως τις έχουν να σου πουν οι ειδικοί σχετικά με όλα εκείνα που αποφεύγουν στο πιο ανέμελο γεύμα της εβδομάδας.

Scrambled eggs

Κι αυτό γιατί όταν δεν πετύχουν, είναι πραγματικά δύσκολη η κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει o μετρ της πολυνησιακής κουζίνας Felix Tai στο Pounders Restaurant στη Χαβάη. «Ένα καλοφτιαγμένο πιάτο με αυγά μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα. Αγαπώ τα αυγά, αλλά θέλω να τα τρώω άψογα μαγειρεμένα. Και συνήθως αυτό συμβαίνει σε σπάνιες περιπτώσεις στα mainstream brunchάδικα» αναφέρει ο Tai.

Μπέικον

Το ενδεχομένως σημαντικότερο πράγμα σε αυτόν τον πλανήτη αποφεύγει ο γνωστός Michelinάτος Eddie Brik, γνωστός απλά ως Chef Brick. «Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσο διάστημα καθόταν μέσα στον καταψύκτη το μπέικον» είναι η άποψή του.

Croque Madame

«Για μένα αποτελεί ένα από τα αδιαπραγμάτευτα πιάτα σε ένα καλό brunch. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχω φάει και κάποια που ήταν εντελώς απαίσια, τρομερά παχύρρευστα» τονίζει ο Alex Willen από το San Francisco Brunch Club και πραγματικά δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του.

Smoothies

Τα smoothies είναι σπουδαία όταν σερβίρονται φρέσκα και γεμάτα βιταμίνες. Το ακριβώς αντίθετο όμως ισχύει όταν πρόκειται για προ-αναμειγμένα, κάτι που αρκετοί σεφ κάνουν προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να φτιάξεις smoothies στο σπίτι σου, όπως συμφωνούν οι Paula και Gianfranco Sorrentino από το II Gattopardo της Νέας Υόρκης.