Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/9/18

Αυτό είναι το μοναδικό λαχανικό που χρειάζεται ο άνθρωπος!




Από μικρά μας λένε -σχεδόν μας πιέζουν- να τρώμε φρούτα και λαχανικά...
Κάνουν καλό στην υγεία μας, στην επιδερμίδα μας ακόμα και στην ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, αυτό είναι το μοναδικό λαχανικό που χρειάζεται ο άνθρωπος.

Την επόμενη φορά που θα θέλεις να φτιάξεις ένα “πράσινο”, υγιεινό smoothie, άφησε στην άκρη το σπανάκι, σίγουρα τα σπαράγγια αλλά και άλλα λαχανικά γιατί βρήκαμε το μοναδικό λαχανικό που χρειάζεται ο άνθρωπος και μπορεί να ζήσει μόνο με αυτό.

Σύμφωνα με τον Dr Rangan Chatterjee, συγγραφέα του “The Four Pillar Plan” και ανταποκριτή στο πρόγραμμα του BBC “Doctor in House” υπάρχει μόνο ένα λαχανικό που οι άνθρωποι πραγματικά χρειάζονται και αυτό είναι το μπρόκολο!

Το μπρόκολο μπορεί πραγματικά να σου σώσει τη ζωή, σχολιάσει ο Dr Chatterjee στο MailOnline.

Τα οφέλη από αυτό το λαχανικό είναι πολλά και ξεκινούν από το έντερο, αφού ταξιδεύουν μέσα στο λεπτό ένετερο κι από εκεί “επεκτείνονται”.
Μόλις οι μη πέψιμες ίνες απ’ το μπρόκολο φτάσουν στο παχύ έντερο, τα “σκουλήκια του στομάχου” αρχίζουν να “επεξεργάζονται” τις ίνες και να παράγουν λιπαρά οξέα. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε υγιή βακτήρια του εντέρου, την υγεία των εντέρων και το βελτιωμένο ανοσοποιητικό!

Ως γενικός δείκτης της υγείας, η υγεία και σωστή λειτουργία των εντέρων είναι πολύ σημαντική καθώς έχει μια βαθιά επίδραση όχι μόνο στην πεπτική μας λειτουργία αλλά και στη διάθεση μας και στη λειτουργία του εγκεφάλου.
Η σχέση μεταξύ των υγιών βακτηρίων του εντέρου και του υγιούς εγκεφάλου υπάρχει και έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Harvard, το στομάχι ή η εντερική δυσφορία μπορεί πραγματικά να είναι η αιτία άγχους, νευρικότητας ή κατάθλιψης, καθώς ο εγκέφαλος και το γαστρεντερικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένα.

Εάν η διατροφή σου είναι ανθυγιεινή, τότε μπορεί σε αυτό το σημείο να υπάρξει φλεγμονή. Αν όμως, επιλέγεις τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία, όπως το μπρόκολο, τότε μειώνεις τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Άλλοι λόγοι που το μπρόκολο είναι το μοναδικό λαχανικό που χρειάζεται ο άνθρωπος; Η υγεία της καρδιάς, η υγεία των ματιών, η πρόληψη του καρκίνου, η μείωση της χοληστερόλης!