Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/8/18

Η Καναδέζικη εκδοχή του Bloody Mary κοντράρει στα ίσα την αυθεντική




Η περίοδος της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική έκανε την ανάγκη φιλοτιμία...
Όλα εκείνα τα υπέροχα αλκοολούχα ποτά έπρεπε να μασκαρευτούν σε cocktail για να περνούν απαρατήρητα από τις αρχές.

Πολύ πριν το mixology γίνει ένα παγκόσμιο trend, κάποια cocktails έχτιζαν τη φήμη τους για πολλές δεκαετίες. Όπως το γνωστό και μη εξαιρετέο Bloody Mary.

Κάτι πολύ περίεργο έρχεται από τη γη του Calgary

Πρόκειται για ένα ποτό από εκείνα που οι Αμερικανοί τα ονομάζουν "love it or hate it". Έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και ορκισμένους εχθρούς -και σίγουρα δεν είναι το cocktail που ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει.

Τοματοχυμός, celery salt, πιπέρι, Worcestershire Sauce, Tabasco και ανάλογα τις ορέξεις μερικά ακόμα μπαχαρικά αποτελούν τη βάση του -η οποία συμπληρώνεται με τα απαραίτητα παγάκια και τη βότκα.

Αν όμως θεωρείς ότι ήδη τα είδες όλα με αυτό το υπέροχο -κατά την άποψη του συντάκτη- ποτό που θυμίζει σπιτική σάλτσα για μακαρόνια, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο περίεργα.

Να σου συστήσουμε το Caesars. Ένα cocktail με καταγωγή από το Calgary του Καναδά. Το οποίο κι αυτό είναι αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι -από το 1969 συγκεκριμένα- ενώ οι ντόπιοι το λατρεύουν εδώ και δεκαετίες.

Στα προαναφερθέντα υλικά αφαίρεσε τον τοματοχυμό και πρόσθεσε και το clamato. Τι είναι τώρα αυτό; Τοματοχυμός μαζί με ζωμό από αχιβάδες που έρχεται σε αλουμινένια συσκευασία σαν κουτάκι μπύρας.

Δεν θα κρίνουμε, θα το αφήσουμε σε εσένα αυτό το κομμάτι. Θα βάλουμε μονάχα στην εξίσωση τα εξής: πώς (α) λόγω του clamato συνήθως το γαρνίρισμα περιλαμβάνει γαρίδες ή όστρακα και πώς (β) πουλιόνται εκατομμύρια τέτοια cocktails τον χρόνο.

Άρα μήπως οι φίλοι Καναδοί έχουν ανακαλύψει μια εξαιρετική γεύση που μπορεί να γίνει το επόμενο trend στο ποτό;