Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/8/18

Περίεργες αλήθειες για τα μαλλιά μας!




Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια πολύπλοκη «μηχανή» και όπως κάθε κομμάτι του έχει μια...
διαφορετική λειτουργία και χρήση. Ενώ λοιπόν για τις βασικές λειτουργίες του δεχόμαστε πληθώρα πληροφοριών, τι γνωρίζουμε για τις ανθρώπινες τρίχες;

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μπορούν να μας εκπλήξουν…

Χρόνος
Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες περνούν 2 ώρες την εβδομάδα για να λούσουν, να στεγνώσουν και να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την ηλικία των 65 ετών, οι γυναίκες έχουν περάσει περισσότερους από 7 μήνες να φτιάχνουν τα μαλλιά τους!

Χρώμα
Ξέρατε ότι το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας καθορίζει πόσες τρίχες υπάρχουν στο κεφάλι; Έχει αποδειχθεί ότι οι ξανθοί έχουν τις περισσότερες και οι κοκκινομάλληδες τις λιγότερες.

Δύναμη
Τα μαλλιά είναι πολύ ελαστικά και επίσης πολύ δυνατά. Τόσο πολύ, που είναι ισχυρότερα ακόμα και από σύρμα χαλκού που έχει την ίδια διάμετρο.

Τρίχες προσώπου
Οι τρίχες στο πρόσωπό μεγαλώνουν γρηγορότερα απ΄ότι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος.

Απώλεια
Οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, χάνουν 50-100 τρίχες καθημερινά. Σαν νούμερο μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά σε σύγκριση με τις 100.000 έως 150.000 τρίχες που υπάρχουν στο ανθρώπινο κεφάλι, δεν είναι μεγάλη απώλεια.

Ταχύτερα αναπτυσσόμενος ιστός
Τα μαλλιά είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ιστούς στο σώμα, μετά το μυελό των οστών.

Μήκος
Για να μακρύνουν τα μαλλιά παίζει ρόλο πρώτον η εποχή μιας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μακραίνουν γρηγορότερα και δεύτερον η ηλικία, αφού η επιστήμη έχει αποδείξει ότι με τη μεγαλύτερη ταχύτητα μεγαλώνουν τα μαλλιά των ατόμων 18 έως 24.

Ηλικία
Το γήρας αλλάζει πολλά στοιχεία πάνω στο σώμα, όπως ακριβώς και στα μαλλιά. Όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι κάποιος τόσο πιο ξηρά γίνονται τα μαλλιά του.