Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/7/18

9 μυστικά που θα κάνουν το επόμενο ταξίδι σου αξέχαστο




Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και όλοι όσοι λατρεύουν τα...
ταξίδια γνωρίζουν ότι τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να προγραμματίσει κανείς το επόμενο ταξίδι του στο εξωτερικό.

Η εποχή αυτή άλλωστε ενδείκνυται για αλλαγές, ανανέωση και νέα σχέδια. Είτε ταξιδεύεις συχνά είτε όχι, θα έχεις όλο τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμαστείς κατάλληλα για το ταξίδι σου. Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς;

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός ή τα tips από φίλους μπορούν πάντα να σε προετοιμάσουν ώστε να ανακαλύψεις μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα, όμως από μόνα τους δεν αρκούν. Το να ταξιδεύεις είναι πολλά περισσότερα από το να επισκεφθείς απλώς τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Το να ταξιδεύεις σημαίνει να αφήνεις στην άκρη τους χάρτες και να εξερευνείς τα λιγότερα γνωστά μέρη, καθώς αυτά είναι που θα σε οδηγήσουν στους καλά κρυμμένους θησαυρούς.

Γι' αυτό βγάλε το σημειωματάριο σου και διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να κάνεις για να είναι το επόμενο σου ταξίδι το πιο όμορφο που έχεις πάει ποτέ!

Ζήτησε συμβουλές από τους ντόπιους

Σίγουρα το να επισκεφτείς τα πιο τουριστικά μέρη είναι το πρώτο πράγμα στην λίστα όμως αν πραγματικά θέλεις να ζήσεις μία μοναδική εμπειρία ξέχνα τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και ζήτησε συμβουλές και tips από τους ντόπιους.

Χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να γνωρίσεις όλες τις πτυχές μίας πόλης από το να χρησιμοποιήσεις τις τοπικές συγκοινωνίες. Χρησιμοποίησε λεωφορεία, μετρό και τραμ και ανακάλυψε όλες τις γειτονιές της.

Επισκέψου υπαίθριες αγορές και τοπικά μαγαζάκια

Το να ταξιδεύεις είναι η τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψεις μοναδικά αντικείμενα τα οποία αργότερα θα αποτελέσουν τα καλύτερα αναμνηστικά αυτού του ταξιδιού. Περιπλανήσου στα στενά, βρες μικρά μαγαζάκια με vintage αντικείμενα και πάρε μαζί σου κάτι μικρό από την κουλτούρα της πόλης.


Κατέγραψε τις πιο μοναδικές στιγμές

Με άλλα λόγια κράτα σημειωματάριο και βγάλε όσες φωτογραφίες μπορείς. Δώσε στον εαυτό σου την δυνατότητα να θυμάται για πάντα αυτό το ταξίδι ώστε κάθε φορά να ανατρέχεις στις πιο όμορφες στιγμές του.

​Αναζήτησε τα καλύτερα εστιατόρια

Θέλεις να δοκιμάσεις την παραδοσιακή κουζίνα της χώρας; Τα αυθεντικά εστιατόρια δεν θα τα βρεις στην αναζήτηση της google! Ρώτησε τους ανθρώπους της περιοχής ποιο είναι το αγαπημένο τους και επισκέψου το χωρίς κανένα δισταγμό.

Προγραμμάτισε μία εκδρομή

Δες ποιες περιοχές είναι κοντά στην πόλη που μένεις και προγραμμάτισε μία mini εκδρομή. Έτσι, θα δεις ακόμη περισσότερα μέρη!

Σκέψου αυθόρμητα!

Σίγουρα ένας προγραμματισμός βοηθάει πάντα στο να προλάβεις όλα όσα θέλεις να κάνεις, ειδικά αν πρόκειται για μία επίσκεψη σε μουσείο. Τι θα έλεγες όμως να ζήσεις μία μέρα όπως οι ντόπιοι; Με τα πόδια ή νοικιάζοντας ένα ποδήλατο θα ανακαλύψεις τα πιο όμορφα μέρη. Ξέχνα την ώρα και αφέσου στη μαγεία της περιπλάνησης!

Ανακάλυψε την νυχτερινή ζωή

Όταν ο ήλιος δύει τότε ξεκινάει και η πραγματική ζωή της πόλης! Υπαίθρια live, ατμοσφαιρικά μπαρ με jazz μουσική και clubs για χορό σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Άσε στην άκρη τους χάρτες!

Το GPS μας έχει σώσει αμέτρητες φορές από το να χαθούμε όμως μερικές φορές το να περιπλανηθείς απλά (και χωρίς κανένα κινητό στο χέρι) αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να γνωρίσεις την πόλη στην οποία βρίσκεσαι.