Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/6/18

Λέρωσες τα ρούχα σου με make up; Δες πώς θα τα καθαρίσεις




Θες να είσαι πάντα περιποιημένη, με αψεγάδιαστη επιδερμίδα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από θεμιτό. Το να φοράς όμως κάθε...
μέρα make up έχει ένα τίμημα που ίσως δεν μπορείς να το αποφύγεις και να μην το πληρώσεις: κάποια στιγμή θα λερώσεις τα ρούχα σου με αυτό το θαυματουργό προϊόν και όταν έρθει αυτή η «κακιά η ώρα» θα είμαστε εμείς εκεί με τους τρεις τρόπους που σου προτείνουμε παρακάτω, για να σε βοηθήσουμε να τα καθαρίσεις.

Ο πρώτος –και ο πιο περίπλοκος- περιλαμβάνει μία φέτα ψωμί, αφρό ξυρίσματος, μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Πρώτα βάζεις το ψωμί πάνω στον λεκέ και το πιέζεις ώστε να απορροφήσει το λάδι από το μακιγιάζ. Στην συνέχεια ρίχνεις λίγο αφρό πάνω στο λεκέ και τον αφήνεις για μερικά λεπτά, πριν αρχίσεις να το τρίβεις με ένα καθαρό, υγρό πανί. Μετά ξεπλένεις το ρούχο σου με λίγη μαγειρική σόδα, διαλυμένη μέσα σε χλιαρό νερό. Η σόδα είναι ένα πολύ δραστικό, φυσικό καθαριστικό λεκέδων, μην το ξεχνάς αυτό. Τέλος το βάζεις στο πλυντήριο και προσθέτεις ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι με το ξέβγαλμα. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι ο λεκές από make up έφυγε πλήρως από το ρούχο σου. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο απλός: τοποθετείς πάνω στον λεκέ, υγρό απορρυπαντικό, το αφήνεις να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και μετά το πλένεις κανονικά. Εάν ο λεκές επιμένει, βάλε το ρούχο, για 5 λεπτά, σε αραιό διάλυμα αμμωνίας και μετά μπορείς να το πλύνεις κανονικά στο πλυντήριο. Ο τρίτος, και τελευταίος, τρόπος καθαρισμού του λεκέ από make up πάνω από τα ρούχα σου «κρύβεται» στο υγρό ντεμακιγιάζ προσώπου. Ρίχνεις πάνω στο λεκέ υγρό ντεμακιγιάζ προσώπου, αρκετή ποσότητα, και το αφήνεις να δράσει για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια απλά πλένεις το ρούχο σου κανονικά στο πλυντήριο. Καλή επιτυχία!