Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/6/18

Ζουμερό carrot cake με frosting από τυρί κρέμα




Λαχταριστό κέικ καρότου με πλούσια κρέμα από τυρί με άρωμα βανίλια...

Συστατικά

Για το κέικ:

2 φλ. αλεύρι γοχ
2 κ. γλυκού κανέλα
2 κ. γλυκού baking powder
1 κ. γλυκού baking soda
1 κ. γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. ελαιόλαδο + έξτρα για άλειμμα
4 φλ. τριμμένο καρότο

Για το frosting:

230 gr τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και άλειψε με λάδι ένα ταψί 20×30.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη βανίλια.
Με το μίξερ χτύπησε τη ζάχαρη με το λάδι και έπειτα πρόσθεσε 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι και 1/3 από το μείγμα των αυγών.
Συνέχισε να προσθέσεις εναλλάξ τα δύο μείγματα και έπειτα πρόσθεσε το καρότο και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά, γύρισε το ταψί από την άλλη πλευρά (180º) και ψήσε για άλλα περίπου 25 λεπτά.
Άφησε το κέικ να κρυώσει τελείως για περίπου μία ώρα σε μια σχάρα.
Με το μίξερ χτύπησε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια με το αλάτι.
Άλειψε το κέικ με το frosting σε όλη την επάνω επιφάνειά του.