Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/6/18

Ιδρώνεις πολύ; Δες δύο τρόπους για να το αντιμετωπίσεις φυσικά




Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες μας εποχές όμως μαζί του εκτός από τις παραλίες, τις ακρογιαλιές και τα ...
κοκτέιλ, φέρνει και την έντονη εφίδρωση. Και αλήθεια δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθεις συνέχεια ιδρωμένη. Και επειδή δεν αξίζει να χαλάς τις διακοπές σου για τέτοια μικρά και ανούσια πράγματα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις την εφίδρωση μόνη σου στο σπίτι και μάλιστα με φυσικά υλικά.

#1. Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο προσφέρει στιλπνές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της εφίδρωσης και όταν ληφθούν εσωτερικά, συμβάλλουν επίσης στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH στο σώμα. Λειτουργεί ακόμη και ως αντιιδρωτικό, σχηματίζοντας ένα στρώμα στο δέρμα για να εξασφαλίσει ότι οι πόροι παραμένουν κλειστοί.

Για να το χρησιμοποιήσεις για ιδρωμένες μασχάλες, πλύνε καλά την περιοχή και στη συνέχεια, βάλε λίγο βαμβάκι μέσα σε μηλόξιδο. Τρίψε το βαμβάκι στην περιοχή και άφησε το για μια νύχτα. Το πρωί κάνε ένα ντους και στη συνέχεια εφάρμοσε το αποσμητικό σου ως συνήθως.

Εναλλακτικά μπορείς επίσης να φτιάξεις κι ένα ρόφημα με μηλόξιδο και να το πίνεις μία φορά την ημέρα. Σε ένα ποτήρι νερό λοιπόν πρόσθεσε δύο κ.γ μηλόξιδο και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Πίνε το μείγμα μία φορά την ημέρα, ιδανικά με άδειο στομάχι, για να καταπολεμήσεις περαιτέρω την υπερβολική εφίδρωση.

#2. Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι περιέχει ταννικό οξύ, το οποίο προσφέρει τόσο αντιιδρωτικές όσο και στυπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υπερβολικής εφίδρωσης. Οι στυπτικές ιδιότητες του δρουν για να συσφίξουν τους ιδρωτοποιούς αδένες που ελέγχουν τη ροή του ιδρώτα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Για να χρησιμοποιήσεις μαύρο τσάι για υπερβολική εφίδρωση στις μασχάλες σου θα φτιάξεις απλά ένα τσάι τοποθετώντας 2 φακελάκια μαύρο τσάι σε τρία φλιτζάνια νερό. Αφήσε το για 10 έως 15 λεπτά σε ζεστό νερό (λίγο πριν φτασει στο σημείο βρασμού). Βάλε έν βαμβάκι μέσα στο τσάι και τοποθέτησε το στις μασχάλες σου.