Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/4/18

Η Volga-Dnepr εγκαταλείπει το πρόγραμμα SALIS;




Η ρωσική εταιρεία Volga-Dnepr, που μισθώνει σε...
νατοϊκές χώρες στρατηγικά μεταφορικά αεροσκάφη An-124 για την κάλυψη αερομεταφορών βαρέων φορτίων, έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το SALIS.

Σύμφωνα με το «Cargo Forwarder», η απόφαση βασίζεται στις ολοένα περισσότερες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Η εταιρεία ενημέρωσε τις χώρες του προγράμματος στις 12 Απριλίου 2018. Άλλες αιτίες που φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο στην κίνηση της Volga-Dnepr ήταν η επιβολή νέων κυρώσεων στις Ρωσία, Ιράν και Β. Κορέα και ο τερματισμός της συνεργασίας που οι ΗΠΑ αποφάσισαν με την εταιρεία το 2015.

Συνέπεια της αποχώρησης της Volga-Dnepr θα είναι η κάθετη πτώση των ωρών χρήσης αεροσκαφών An-124 από τις χώρες του SALIS, με την ουκρανική Antonov Airlines να είναι σε θέση να προσφέρει μόλις 900h τον χρόνο. Τις υπόλοιπες 1.400h προσέφερε η Volga-Dnepr. Η απόφαση θα έχει ωστόσο συνέπειες και για το αεροδρόμιο της Λειψίας, που ήταν βάση των ρωσικών An-124 και φιλοδοξούσε να γίνει σημαντικό κέντρο στις αερομεταφορές φορτίων παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα SALIS απαρτίζεται από 12 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, τη Σουηδία και την Φινλανδία. Ένα από τα 12 κράτη είναι η Ελλάδα.