Σελίδες

Thessaloniki video tour

19/4/18

Σαμπουάν από τα χέρια σας, για λάμψη, δύναμη και έξτρα όγκο!




Από την Άντζελα Μολφέτα
Εάν δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ μέχρι τώρα σαμπουάν σε πλάκα σαπουνιού, τώρα είναι η...
καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουμε. Φτιαγμένο από τα χεράκια μας, με βάση από φυσικά συστατικά και χωρίς χημικά πρόσθετα είναι βέβαιο πως θα γίνει το αγαπημένο μας!

Αναζητάμε μία μοναδική αναζωογονητική μυρωδιά εσπεριδοειδών που ξεσηκώνει τις αισθήσεις; Μία φόρμουλα που ενισχύει τη δύναμη των μαλλιών μας, προσφέροντας παράλληλα έξτρα λάμψη και αξιοζήλευτο όγκο; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούμε να εξασφαλίσουμε για την πολύτιμη κόμη μας με το σαμπουάν που θα φτιάξουμε μόνες στο σπίτι, σε μορφή πλάκας σαπουνιού. Μία συνήθεια που πολύ εύκολα μπορεί να γίνει προσωπικός μας εθισμός!

Θα χρειαστούμε
- 450 γρ.βρώμη (ψιλοκομμένη και λιωμένη), ως βάση σαπουνιού
- 1 κ.σ. βούτυρο καριτέ
- 1 κ.σ. καστορέλαιο
- 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
- Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
- 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλάτι
- Οινόπνευμα σε σπρέι
- Θήκες από σιλικόνη (υπολογίζουμε πως θα φτιάξουμε περίπου 8 πλάκες σαμπουάν)

Τρόπος παρασκευής

* Πλένουμε τις θήκες σιλικόνης και τις αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
* Τοποθετούμε τη βάση του σαπουνιού, δηλαδή τη βρώμη σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μπεν-μαρί με νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε να διατηρούμε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να μην καεί το μείγμα.

* Ανακατεύουμε συχνά τη βρώμη, μέχρι να λιώσει, υπολογίζοντας πως θα χρειαστούμε γύρω στα 15 λεπτά. Τότε, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο καριτέ, το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο και λίγο από το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο καριτέ. Κατόπιν, προσθέτουμε τα 3 αιθέρια έλαια. Αναμειγνύουμε και πάλι και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το δεντρολίβανο και το αλάτι.
* Βάζουμε στον φούρνο στους 200° C ένα γυάλινο δοχείο δοσομετρητή μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε το σκεύος σε φούρνο μικροκυμάτων, για 3 λεπτά στην υψηλή συχνότητα. Τώρα, μεταφέρουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει από το δοχείο μπεν-μαρί στον δοσομετρητή.

* Ψεκάζουμε τις θήκες σιλικόνης με το οινόπνευμα και γεμίζουμε καθεμιά, κατά τα ¾ περίπου, με το μείγμα. Με ένα μικρό κουτάλι ή με έναν αναδευτήρα ανακατεύουμε κατά διαστήματα, ώστε να μην μείνουν στον πάτο τα στερεά πρόσθετα.
* Ψεκάζουμε την επιφάνεια με οινόπνευμα, για να αποτρέψουμε τη δημιουργία φυσαλίδων και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.
*  Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Βγάζουμε από την κατάψυξη τις θήκες, αφαιρούμε τις πλάκες σαμπουάν και τις τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντάς τις να «δέσουν» για μια ολόκληρη νύχτα.

Εφαρμογή


Χρησιμοποιούμε το προσωπικό μας σαμπουάν σε βρεγμένα μαλλιά, τρίβοντας την πλάκα στο τριχωτό της κεφαλής και στις άκρες τους. Ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε. Τα θρεπτικά συστατικά και η αναζωογονητική ευωδιά της φόρμουλας, όπως και η λάμψη αλλά και ο όγκος που θα αποκτήσουν τα μαλλιά μας καθώς θα στεγνώσουν θα αποζημιώσουν την προσπάθειά μας και θα απογειώσουν την απόλαυση των αισθήσεων!