Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/4/18

Πέντε λόγοι για να τρέξετε φέτος στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης




Τα τελευταία χρόνια η πανέμορφη Θεσσαλονίκη έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός των δρομέων και όχι άδικα...
Κάθε Άνοιξη, η συμπρωτεύουσα προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη γιορτή της Βορείας Ελλάδας και «πλημμυρίζει» από χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο που καταφτάνουν εκεί για να τρέξουν στον μεγάλο Μαραθώνιο που διοργανώνεται στην περιοχή.

Η περσινή μας συμμετοχή μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο «δυνατές» αναμνήσεις για αυτό και φέτος, σκοπεύουμε να επισκεφτούμε ξανά τη Θεσσαλονίκη για να λάβουμε μέρος σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης. Αν ψάχνετε, λοιπόν, έμπνευση ή μια αφορμή για να παρακινήσετε τον εαυτό σας, τότε παραθέτουμε πέντε λόγους για να ταξιδέψετε την άνοιξη στη «Νύμφη του Θερμαϊκού».

1. Ο αθλητικός τουρισμός είναι η κορυφαία τάση στα ταξίδια

Πριν από μερικά χρόνια δύσκολα θα ακούγαμε κάποιον Έλληνα να λέει ότι οργανώνει το επόμενο ταξίδι του με βάση το πού γίνεται το μεγαλύτερο αθλητικό event ή ο επόμενος Μαραθώνιος. Φαίνεται, όμως, πως τα πράγματα άλλαξαν το τελευταίο διάστημα και πλέον, ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων στρέφεται στον αθλητικό τουρισμό για την αναψυχή του.

Πράγματι, πολλοί είναι εκείνοι που σχεδιάζουν σήμερα τα ταξίδια τους με βάση τα αθλητικά δρώμενα και επιλέγουν για τις διακοπές τους περισσότερο «σπορ» προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια και χάρη στον Διεθνή Μαραθώνιο, η συμπρωτεύουσα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, γεγονός που αποδεικνύει πως οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ανάλογες δράσεις.

2. Θα ταξιδέψετε και θα δείτε τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

Ο δεύτερος λόγος που θα σας δώσει το έναυσμα να κάνετε από τώρα την εγγραφή σας 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Οι ομορφιές της πόλης είναι πολλές και αποκαλύπτονται στον ταξιδιώτη από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παραμονής του εκεί.

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τα εστιατόρια και τα νυχτερινά της κέντρα, ωστόσο, διαθέτει και μια σειρά από εντυπωσιακά αξιοθέατα και όμορφες τοποθεσίες που μπορούν να ανταμείψουν και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη. Από τη βόλτα στην παραδοσιακή Άνω Πόλη (την περιοχή που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917), τον περίπατο στη Νέα Παραλία, την έξοδο στα Λαδάδικα, στην επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και την Πλατεία Αριστοτέλους. Οι επιλογές είναι πολλές και εντυπωσιακές, όπως εξίσου εντυπωσιακές είναι οι διαδρομές στις οποίες θα τρέξουν όσοι λάβουν μέρος στον Μαραθώνιο την 1η Απριλίου 2018.

3. Θα τρέξετε μαζί με κορυφαίους αθλητές

Η συμμετοχή σε έναν Μαραθώνιο είναι ένα σπουδαίο γεγονός, πόσο μάλλον όταν σε αυτόν τον Μαραθώνιο συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο. Στον φετινό Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, ονομαστικός χορηγός του οποίου είναι η Stoiximan, θα τρέξουν πολλά και μεγάλα «αστέρια» του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διεθνείς αθλητές και αθλήτριες των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Αναστασία Μαρινάκου, ο Χρήστος Καλλίας, η Αθηνά Κοΐνη είναι μερικοί μόνο από τους αθλητές που θα βρίσκονται την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
4. Θα προσφέρετε σε εκείνους που έχουν ανάγκη

Η προσφορά είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να σας δώσει το έναυσμα να ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Απρίλιο. Συμμετέχοντας στις ομάδες του Μαραθωνίου, όπως για παράδειγμα στη Stoiximan Running Team, θα στηρίξετε πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Με λίγα λόγια, θα τρέξετε για καλό σκοπό και θα συνεργαστείτε με άλλους δρομείς για να συνεισφέρετε ό,τι καλύτερο μπορείτε σε άτομα που χρειάζονται τη στήριξή σας.

5. Θα συγκινηθείτε και θα νιώσετε απίστευτη ικανοποίηση

Όσοι έχουν λάβει ξανά μέρος σε Μαραθώνιο ξέρουν ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να περιγράψει τη συγκίνηση που αισθάνονται από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα. Οι προσωπικοί στόχοι και τα θέλω του κάθε δρομέα, τον οδηγούν στη γραμμή του τερματισμού και τον κάνουν να αισθάνεται ενθουσιασμό και μια τεράστια ικανοποίηση!

Διότι πέρα από οτιδήποτε άλλο, η ολοκλήρωση ενός Μαραθωνίου έχει να κάνει με την εκπλήρωση ενός προσωπικού στόχου ενώ η επιβράβευση που αισθάνεται κάποιος τερματίζοντας, είναι απερίγραπτη. Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσετε πρώτοι ή τελευταίοι, το σημαντικό είναι να μείνετε πιστοί στον στόχο σας. Άλλωστε, ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου αγωνιστικής κατάστασης.