Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/3/18

Eίναι 17 χρονών και βγάζει 4.500 ευρώ το μήνα... Δείτε που δουλεύει!




Τελικά το ταλέντο αναγνωρίζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο...
Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία του 17χρονου Μάικλ παρά το νεαρό της ηλικίας του κερδίζει σχεδόν 4.500 ευρώ το μήνα.

Μπορεί να ζούμε στην εποχή όπου οι τριαντάρηδες ζουν ακόμα στο πατρικό τους σπίτι λόγω οικονομικής αδυναμίας όμως ο Μάικλ κατέρριψε κάθε τέτοιο κλισέ. Όχι, δεν έγινε εργένης από τόσο μικρή ηλικία αλλά ήταν αυτός που συντηρούσε τους γονείς του. Πως;

Από τα 13 του οι εφαρμογές που δημιουργούσε για κινητά τηλέφωνα είχαν τέτοια επιτυχία και του απέφεραν τόσα χρήματα έτσι ώστε να πληρώνει αυτός την υποθήκη του σπιτιού του καθώς οι γονείς του αδυνατούσαν πλέον. Δυστυχώς παρά τα χρήματα που έβγαζε ο Μάικλ το σπίτι της οικογένειας δεν σώθηκε αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στην μετέπειτα πορεία του.

Αργότερα ο Μάικλ Σάιμαν «λάνσαρε» μία πρωτοπόρα εφαρμογή με φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία για developers της εταιρείας Parse έφτιαξε το 4Snaps όπου οι χρήστες στέλνουν τέσσερα στιγμιότυπα στους φίλους τους και εκείνοι να μαντεύουν μία προκαθορισμένη λέξη.

Η εφαρμογή του νεαρού κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και οι χρήστες των smartphones την έκαναν ανάρπαστη. Το 4Snaps μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συγκέντρωσε περισσότερους από 500.000 παίκτες ενώ δεν άργησε να γίνει το κορυφαίο παιχνίδι στον κόσμο κατέχοντας την πρώτη θέση του App Store της Apple. Το ταξίδι προς την επιτυχία για τον Μάικλ είχε πλέον δρομολογηθεί.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας Parse επικοινώνησαν μέσω Facebook με τον 17χρονο και του ζήτησαν να τραβήξει ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο ίδιος και παρουσιάζει το παιχνίδι του. Φορώντας τις πυτζάμες του, ο Μαίκλ άνοιξε την κάμερα, ξεκίνησε να εξηγεί πως έφτιαξε την εφαρμογή και το βίντεο δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας.

Κάποιος υπάλληλος του Facebook είδε το βίντεο και του τράβηξε τόσο πολύ το ενδιαφέρον που το έδειξε σε όλο το προσωπικό της εταιρείας. Και κάπως έτσι, ο υπεύθυνος του προγράμματος μαθητείας αποφάσισε ότι έπρεπε να προσλάβει τον 17χρονο πια μαθητή και του έστειλε email λέγοντας ότι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θέλει να τον γνωρίσει.

Μόλις ο 17χρονος έλαβε το μήνυμα αναφώνησε: «Θεέ μου! Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ θέλει να με γνωρίσει». Το σοκ που πήρε ήταν μεγάλο και στην αρχή νόμιζε πως κάποιος φίλους του του έκανε πλάκα. Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο έστειλε μήνυμα και η απάντηση που έλαβε ήταν θετική: «Ήταν απλά απίστευτο να έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω», σκέφτηκε τότε.

Η εταιρεία έστειλε δύο αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή και ο Μάικλ πήγε μαζί με την μητέρα του στη Σίλικον Βάλεϊ για να συναντήσει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Μάικλ προσλήφθηκε σαν μαθητευόμενος στο Facebook και τώρα παίρνει περίπου 4.500 ευρώ τον μήνα. Σήμερα ο Μάικλ μιλάει για την δουλειά των ονείρων του και δηλώνει έτοιμος να εγκαταλείψει τα σχέδια του για σπουδές εάν η Facebook του προτείνει μία μόνιμη θέση.