Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/2/18

Μαρμελάδα πορτοκάλι




Μαρμελάδα πορτοκάλι...


Υλικά συνταγής
5 πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1-2 βανίλιες

Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια κόβουμε και αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος.
Βράζουμε νερό και βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα για λίγα λεπτά. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
Τέλος, τα βράζουμε ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3/4 της ώρας). Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά τεμαχίζουμε όλο το πορτοκάλι (φλούδα και ρώγες) σε ψιλά κομμάτια ή το βάζουμε στο multi.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.