Σελίδες

Thessaloniki video tour

14/1/18

Η έμπνευση της ημέρας – Ξαναρχίζοντας από το μηδέν




Ο ερχομός του νέου έτους είναι μια ιδανική ευκαιρία για ανανέωση της ζωής μας. Ο χρόνος με τις αλλαγές του, μας θυμίζει ότι η... ζωή κάνει κύκλους. Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί και ο άνθρωπος. Ενώ είναι τόσο απλό, οι περισσότεροι δυσκολεύονται πολύ να το εφαρμόσουν, με αποτέλεσμα να μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Έτσι δεν χαίρονται ούτε το παρόν, ούτε προχωράνε στο μέλλον.

Η έμπνευση της ημέρας λοιπόν, αφιερώνεται στα νέα ξεκινήματα στη ζωή. Μηδενίστε το κοντέρ, σβήστε τον πίνακα, και ζήστε το νέο χρόνο της ζωής σας, ως λευκός πίνακας (tabula rasa). Γράψτε στις σελίδες του ό,τι ονειρεύεστε τώρα. Και πάνω απ’ολα συγχωρήστε.

«Δεν είμαι ό,τι συνέβη σε μένα. Είμαι ό,τι αποφασίζω να γίνω».

«Ξέχνα το παρελθόν σου, συγχώρεσε τον εαυτό σου και ξεκίνα αμέσως τώρα».

«Όποτε βρίσκεις τον εαυτό σου να αμφιβάλλει για το πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις, θυμίσου απλώς πόσο μακριά έχεις ήδη φτάσει. Θυμίσου όσα αντιμετώπισες, τις μάχες που κέρδισες, τις φόβους που υπερνίκησες».

«Δούλεψε για έναν σκοπό, όχι για το χειροκρότημα. Ζήσε τη ζωή για να εκφράζεσαι, όχι για να εντυπωσιάζεις. Μην παλεύεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Απλώς κάνε αισθητή την παρουσία σου και κάνε αισθητή την απουσία σου».



«Το να ξέρεις πότε να φεύγεις είναι σοφία…»

«Αυτός είναι ο χρόνος που θα είμαι δυνατότερος, γενναιότερος, καλύτερος, ασταμάτητος. Αυτό το χρόνο θα είμαι άγριος».

«Πήγαινε μέχρι εκεί που μπορείς και μετά κάνε άλλο ένα βήμα».

«Θες να γίνεις ευτυχισμένος; Άφησε πίσω σου ό,τι έχει περάσει, να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχει μείνει και να ανυπομονείς για ό,τι θα έρθει».

«Όταν αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, αλλάζουν και τα ίδια τα πράγματα¨.

«Μια από τις πιο γενναίες αποφάσεις που θα πάρεις ποτέ είναι να αφήσεις επιτέλους πίσω οτιδήποτε έχει πληγώσει την καρδιά και την ψυχή σου».

«Φτιάξε ένα παραμύθι και πήγαινε να ζήσεις μέσα του».

«Μπορείς και θα το κάνεις».

«Ίσως η ζωή δεν είναι για να αποφεύγουμε τα χτυπήματα. Ίσως πρέπει να μαζεύουμε τις ουλές για να αποδεικνύουμε ότι τολμήσαμε να εμφανιστούμε στη μάχη».

«Το μυστικό του να τα έχεις όλα είναι το να πιστεύεις ότι ήδη τα έχεις».