Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/1/18

Αλλαγές στο σώμα την περίοδο της εγκυμοσύνης




Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος και το σώμα της γυναίκας βιώνει πολλές αλλαγές για να προσαρμοστεί στις αυξημένες ανάγκες του...
μωρού. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες για να ξέρετε τι σας περιμένει σε γενικές γραμμές:

Το στήθος διογκώνεται όσο περνούν οι μήνες, καθώς παράγει το μητρικό γάλα για το μωρό. Επίσης, σκληραίνει και τα αγγεία στην επιφάνεια φαίνονται πιο έντονα.

Φυσικά η έγκυος παίρνει κιλά, επειδή μέσα της μεγαλώνει ένας άνθρωπος. Το πόσα κιλά θα πάρει είναι το μόνο που διαφέρει από έγκυο σε έγκυο.

Επειδή το δέρμα τεντώνει αρκετά, αρκετές εγκυμονούσες εμφανίζουν ραγάδες. Κι αν δεν εμφανίζουν την περίοδο μέσα στο 9μηνο, μπορεί αυτό να γίνει μόλις γεννήσουν.

Παρατηρείται μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα της εγκύου, η οποία έχει ορμονολογική εξήγηση.

Ο τράχηλος της μήτρας αλλάζει χρώμα και καταλήγει να πάρει μια απόχρωση του κόκκινου λίγο πριν τον τοκετό.

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών των οποίων τα ούλα ματώνουν ανά περιόδους ή αλλοιώνεται το σμάλτο από τα δόντια τους, επειδή το μωρό χρειάζεται μεγάλες ποσότητες σε ασβέστιο.

Τα πρηξίματα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, ιδιαίτερα στα πόδια και το πρόσωπο. Ζητήστε τη γνώμη του γιατρού σας για τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης.

Τέλος, ορισμένα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά, μετακινούνται ελαφρώς από τη φυσική τους θέση για να πάρει το έμβρυο το χώρο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί μέσα στον αμνιακό σάκο.