Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/12/17

Πώς να φτιάξετε βραχάκια με λευκή σοκολάτα




Μία από τις μεγαλύτερες γλυκές απολαύσεις σε αυτή τη ζωή είναι η υποτιμημένη λευκή σοκολάτα που δυστυχώς μάλλον επισκιάζεται...
από τη σοκολάτα γάλακτος. Εμείς είμαστε εδώ για να διορθώσουμε αυτή την αδικία και να μοιραστούμε μαζί σας μία πανεύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε: βραχάκια λευκής σοκολάτας με ξηρούς καρπούς.


Τι θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι ή 140 γραμμάρια κάσιους ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Αποξηραμένα cranberries (προαιρετικά)
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα μακρόστενο σκεύος που μπαίνει στον φούρνο βάλτε αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τους ξηρούς καρπούς και αφήστε τους να καβουρντιστούν για 5 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, κόψτε την σοκολάτα σε κομμάτια, ρίξτε την σε ένα μικρό σκεύος που θα βάλετε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Βήμα 3ο
Προσθέστε μέσα τους ξηρούς καρπούς και συνεχίστε να ανακατεύετε. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να προσθέσετε και τα cranberries, αν σας αρέσουν, για να γίνουν πιο μαλακά τα βραχάκια.
Βήμα 4ο
Με ένα κουταλάκι του γλυκού, πάρτε λίγο-λίγο απ’ το μίγμα και βάλτε το σε έναν δίσκο με με αντικολλητικό χαρτί- δεν χρειάζεται να δώσετε στα βραχάκια τέλειο σχήμα.
Βήμα 5ο
Μόλις τελειώσει το μίγμα, αφήστε τα σοκολατάκια να «δέσουν» σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα πριν τα δοκιμάσετε. Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές τάπερ για να μην χάσουν τη φρεσκάδα τους τις επόμενες μέρες.