Σελίδες

Thessaloniki video tour

16/10/17

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα… μισοκαπνισμένο πούρο; - Αν άνηκε στον Ουίνστον Τσόρτσιλ τότε η τιμή απογειώνεται


 
Στις 11 Μαΐου του 1947 Ουίνστον Τσόρτσιλ, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι. Εκεί, λίγο πριν αναχωρήσει ανάβει ένα από τα αγαπημένα του πούρα. Μετά από λίγο έρχεται η ώρα της επιβίβασης στο αεροπλάνο και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, αφήνει το μισοκαπνισμένο πούρο πίσω του.

Ο ...

 





Γουίλιαμ Άλαν Τέρνερ, Βρετανός αεροπόρος που ήταν ο πιλότος της πτήσης του Τσόρτσιλ και της συζύγου του από και προς το Παρίσι, διασώζει το πούρο και το κρατά δικό του. Όχι για να το καπνίσει αλλά γιατί αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας.

Την Πέμπτη αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο οίκος δημοπρασιών RR της Βοστώνης το έβγαλε σε δημοπρασία και ένας συλλέκτης -το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό- στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα το αγόρασε έναντι 10.000 ευρώ!

Στην δημοπρασία συμπεριελήφθη και μια φωτογραφία του Τσόρτσιλ μαζί με άλλους Γάλλους βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός απεικονίζεται να καπνίζει το πούρο, με τη λεζάντα: «Μια φωτογραφία που τράβηξα από την πόρτα του York MW101 στο αεροδρόμιο Le Bourget, Παρίσι, στις 11 Μαΐου 1947 λίγο πριν επιστρέψουμε στο Νόρθολτ»