Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/10/17

Η συνταγή της Ημέρας: Χοιρινό με ξινόμηλα και κάρυ




Χοιρινό με ξινόμηλα και κάρυ...


Υλικά συνταγής

1 κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 ξινόμηλα κομμένα σε χοντρούς κύβους
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κάρυ
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να ροδίσει το κρέας και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
Σβήνουμε το φαγητό με ζωμό ή νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κρέατος στην κατσαρόλα), προσθέτουμε το κάρυ και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα μήλα και αλάτι αφού περάσει 1 ώρα που έχουμε το κρέας στη φωτιά.
Αφού μαλακώσει το κρέας σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το φαγητό. Ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε κι άλλο ζουμί μέχρι να έρθει σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία το γιαούρτι. Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στο φαγητό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι με κάρυ.