Σελίδες

Thessaloniki video tour

11/9/17

Tα σημάδια ότι η καινούρια σου σχέση θα οδηγηθεί σύντομα στον χωρισμό




Από Μαρία Μπενέτογλου
Δεν έχει σημασία πόσο ανεβασμένη είναι η αυτοπεποίθησή σου. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να καταλήξεις να κάνεις σχέση μ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι για σένα κι απλά να...
συμβιβάζεσαι. Δεν ξέρουμε αν φταίνε οι ορμόνες, η απογοήτευση ή το σεξ γι’ αυτό. Όμως, όπως σε κάθε νέα εμπειρία στη ζωή σου πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα, έτσι και σε μια νέα σχέση πρέπει να μπορείς ν’ αναγνωρίσεις τα σημάδια που δείχνουν ότι θα οδηγηθεί σύντομα στον χωρισμό.

Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στην εργασία σου
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αν είσαι full in love για λίγο καιρό θα νιώθεις αποσυντονισμένη απ’ όλο το σύμπαν, όχι μόνο απ’ τη δουλειά σου, αλλά αν αυτό συνεχίζεται, ίσως χρειάζεσαι λίγο χρόνο να χαλαρώσεις. Εάν έχεις αποστασιοποιηθεί από την εργασία σου, δεν συνεχίζεις τα projects που έχεις ξεκινήσει και η νέα σου σχέση βασικά καλύπτει όλο τον ελεύθερο και όχι μόνο χρόνο, τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Αντιμετωπίζεις τη νέα σου σχέση ως μια απόδραση απ’ τα προβλήματά σου; Σου είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείς το ταίρι σου και δεν μπορείς πια να πάρεις τη δουλειά σου στα σοβαρά; Τότε, συγγνώμη, αλλά η σχέση σου αποτελεί απλά μια προσωρινή «θεραπεία» στη δυστυχία σου. Αν η σχέση σου είναι η μοναδική πηγή ευχαρίστησης για σένα, σημαίνει αυτόματα πως εάν καταρρεύσει, θα χάσεις όλο σου τον κόσμο.

Επιπλέον, εάν ο σύντροφός σου σε κάνει ν’ αμφιβάλεις συνεχώς για το τι νιώθει κι αντί να σε κάνει να είσαι χαλαρή σε μια σχέση εμπιστοσύνης, σου δημιουργεί συνεχώς ανασφάλειες, τότε πόσο θετικά μπορείς να δεις το μέλλον μαζί του;

Ανησυχείς συνέχεια ότι ο σύντροφός σου δεν νιώθει το ίδιο

Μήπως σου είναι γνώριμη η εικόνα του να έχεις το βλέμμα σου καρφωμένο συνεχώς πάνω απ’ το κινητό για το πότε θα στείλει; Μήπως μπαίνεις ξανά και ξανά να τσεκάρεις τι ώρα συνδέθηκε online και  ξαναδιαβάζεις τα προηγούμενα μηνύματά σας; Ή απλά ο καλός σου δεν είναι και ο καλύτερος στην επικοινωνία κι αυτό σε κάνει νευρική;

Καμία σχέση δεν αξίζει να θυσιάσεις την ψυχική σου υγεία ή να μείνεις ξύπνια τις νύχτες κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σου. Βγες έξω!

Δεν υπάρχει συνάντηση, εάν δεν υπάρχει σεξ
Φυσικά και θα κάνετε άγριο, παθιάρικο σεξ! Και εννοείται πως στις αρχές κάθε συνάντηση θα περιέχει και σεξ γιατί το αίμα σας βράζει και θέλετε πολύ ο ένας τον άλλον! Αν δεν υπάρχει, όμως, σεξ, υπάρχει συνάντηση; Δώσε προσοχή στις συνομιλίες με τον νέο σου σύντροφο: Υπάρχει μεταξύ σας αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη ζωή του άλλου και την προσφορά πραγμάτων, πέραν του σεξ; Η αγάπη μπορεί να διαρκέσει χρόνια, όμως, δεν μπορείς να οικοδομήσεις μια ολόκληρη σχέση πάνω στο σεξ.

Κάθε σχέση έχει φάσεις όπου το σεξ είναι λιγότερο σημαντικό. Εάν δεν είστε τόσο καλοί φίλοι όσο είστε εραστές, η σχέση σας δεν θα πάει πολύ μακριά.

Δεν είναι εκείνος, είναι η σχέση
Είναι εκείνος που σ’ ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα ή το να έχεις μια σχέση; Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου με κάποιον άλλον; Εάν τα πράγματα που σε κρατάνε μαζί του δεν έχουν να κάνουν ξεκάθαρα μ’ εκείνον αλλά με τη φάση της σχέσης, την οποία έψαχνες απεγνωσμένα, τότε μήπως δεν αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου και το ταίρι σου;