Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/8/17

Τουρκία: Το T-shirt των 5 δολ. που μπορεί να σε βάλει φυλακήΟ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κατηγορούμενους να εμφανίζονται σε δικαστήριο με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται η λέξη «ήρωας», ένα T-shirt που έγινε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Τον... 

 
 
 
 
προηγούμενο μήνα, ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος είχε εμφανιστεί με ένα τέτοιο μπλουζάκι στη δίκη του. Επειτα από αυτό, η τουρκική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όσους φορούσαν T-shirt με αυτή τη λέξη στα αγγλικά, καθώς η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε ένδειξη υποστήριξης των εμπλεκομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία στην ανατολική πόλη Μαλάτεια. Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν. «Ετσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα πρέπει να φορούν στολές στις δίκες τους, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο.

thetoc