Σελίδες

Thessaloniki video tour

11/8/17

H ιταλική Vogue αποχωρίζεται οριστικά τα «αδερφάκια» της και προχωρά σε απολύσεις




Ύστερα από μία δύσκολη χρονιά για τις επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης, φαίνεται να έχουν επηρεαστεί ιδιαιτέρως οι εκδόσεις ...
παγκόσμιων brand που διατηρούν εκδόσεις σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με το Women's Wear Daily (WWD) η εκδοτική εταιρεία Conde Nast Italia, αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση τεσσάρων διάσημων τίτλων της. Πρόκειται για τα αδελφά περιοδικά της Vogue Italia, που είναι το L'Uomo Vogue, το Vogue Bambini, το Vogue Sposa και το Vogue Gioiello.

Η Vogue Italia θα συνεχίσει να εκδίδεται υπό την εποπτεία του νέου της διευθυντή σύνταξης Εμανουέλ Φαρνέτι, ο οποίος διαδέχτηκε την Φράνκα Σοτσάνι, (πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016), τον περασμένο Ιανουάριο και υπέγραψε για πρώτη φορά το τεύχος Μαρτίου της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού. Σύμφωνα με το WWD τα άτομα που θα απολυθούν από τα τέσσερα περιοδικά θα λάβουν 40 μισθούς ως αποζημίωση. Το L'Uomo Vogue ήταν το μακροβιότερο από τα τέσσερα περιοδικά που κλείνουν καθώς η κυκλοφορία του ξεκίνησε το 1968 και οι αναγνώστες του ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες. Η συντακτική επιτροπή του Conde Nast Italia προκήρυξε την περασμένη Πέμπτη (3 Αυγούστου) τετραήμερη απεργία, σύμφωνα με το WWD.

«Από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι περικοπές στο κόστος των εκδόσεων οδηγούν μόνο στην πρόσληψη αρκετών εξωτερικών συμβούλων και διευθυντικών στελεχών χωρίς την ανάπτυξη μακροπρόθεσμης συντακτικής στρατηγικής», δήλωσε η συντακτική επιτροπή της Conde Nast Italia σε δήλωση προς το WWD. Επιπλέον, η επιτροπή ζητά μια «σοβαρή στρατηγική για την επανεκκίνηση των περιοδικών του ομίλου», προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απολύσεις μεταξύ των συντακτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ