Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/8/17

Drone που διαπερνούν τους τοίχους από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια




Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια χρησιμοποιεί drones με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, για τη δημιουργία συστήματος τρισδιάστατων...
εικόνων που θα μπορούσαν δυνητικά να τους επιτρέπουν να «βλέπουν» μέσα από τοίχους.

Η τεχνική αυτή, η οποία απαιτεί τη χρήση 2 drones που δουλεύουν παράλληλα, θα μπορούσε να έχει διάφορες εφαρμογές, όπως για κατεπείγουσες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αρχαιολογικές ανακαλύψεις και επίβλεψη δομικών έργων.

Η καθηγήτρια, Yasamin Mostofi, εξηγώντας την διαδικασία, είπε: «Δύο drone πετάνε γύρω από την περιοχή ενδιαφέροντος. Το ένα από αυτά εκπέμπει το ασύρματο σήμα, ενώ το άλλο μετράει την αντίστοιχη λαμβανόμενη ενέργεια. Καθώς η ασύρματη μετάδοση διαπερνά τα αντικείμενα της συγκεκριμένης περιοχής, καθένα από αυτά αλληλεπιδρά με την μετάδοση, σύμφωνα με τις ιδιότητες των υλικών του, την τοποθεσία του και τη γεωμετρία του».

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και κατόπιν μιας περίπλοκης μαθηματικής διαδικασίας, δημιουργείται ένα τρισδιάστατο σχέδιο.

Τέλος, και σχετικά με τις ανησυχίες του κόσμου περί παραβίασης της ιδιωτικότητας η Yasamin Mostofi δήλωσε ότι κάθε τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό ή και όχι και ότι αυτή η τεχνολογία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, ενώ φυσικά ελπίζει τα «έξυπνα» drone να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.