Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/8/17

Κασουλίδης: Άνοιγμα Αμμοχώστου μόνο υπό τον ΟΗΕ ως ΜΟΕ




Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, ως Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό...
την αιγίδα των ΟΗΕ για να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι, τόνισε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στον ομόσπονδο προϋπολογισμό ανάπτυξης και όχι στα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες ότι αναφερόταν σε προηγούμενες του δηλώσεις, αναφορικά με την κατανομή 5/6 προς 1/6 σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, αντίστοιχα.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος κλήθηκε ύστερα από το τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου να σχολιάσει δημοσίευμα στις κατεχόμενες περιοχές ότι θα ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, είτε υπό διοίκηση ή εποπτεία του ΟΗΕ είτε υπό τ/κ διοίκηση, είπε ότι ο εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΟΗΕ «κατέστησε σαφές ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν άνοιγμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου υπό τη μορφή ΜΟΕ, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών και όχι μονομερώς όπως γράφει το δημοσίευμα της "Milliyet" ότι σκοπεύουν να το κάνουν».