Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/8/17

Μετά τα μισά του 2018 θα 'ναι έτοιμο το αποτεφρωτήριο στην Πάτρα




Μέσα στο 2018 (πιθανότατα μετά το καλοκαίρι) αναμένεται να είναι έτοιμο το δημοτικό αποτεφρωτήριο της Πάτρας...

Μπορεί το όλο σχέδιο να έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα εξαιτίας του μπλεξίματος που προέκυψε με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με αποτέλεσμα η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Δήμου να είχε μετατραπεί για μήνες σε… μπαλάκι πινγκ πονγκ.

Ωστόσο, το έργο θα ξεκινήσει, παρόλη την γραφειοκρατική καθυστέρηση που υπήρξε.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η όλη διαδικασία όμως; Ο Δήμος περιμένει το πράσινο φως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (εκεί δόθηκε τελικά με εντολή Σκουρλέτη) που θα εγκρίνει την μελέτη, ώστε να γίνει στη συνέχεια ο διαγωνισμός για το έργο και κατόπιν η κατασκευή και το ξεκίνημα των εργασιών από τον ανάδοχο.

Το δεδομένο είναι ένα: Η κυβέρνηση επιθυμεί να λειτουργήσει αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν. Η πιο κατάλληλη πόλη για αυτό, αφού έχει προχωρήσει τις συζητήσεις και τις διαδικασίες κρίνεται η Πάτρα που επιπλέον έχει μία δημοτική αρχή που θέλει εξίσου να προχωρήσει το έργο και δείχνει και αυτή αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στις όποιες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις στην Πάτρα δεν είναι σαν αυτές που ενδεχομένως θα υπάρξουν σε άλλες πόλεις (κυρίως από πλευράς εκκλησίας), το μέρος για να γίνει το έργο έχει ήδη επιλεγεί και ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο (ΒΙΟΠΑ) και έτσι το πρώτο αποτεφρωτήριο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί, έστω και μετ΄ εμποδίων.

Θυμίζουμε ότι το αποτεφρωτήριο όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, αναμένεται να δώσει σημαντικά οικονομικά κέρδη στο ταμείο του κράτους.