Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/8/17

Σκωτία: Η αιολική παραγωγή έφτασε το 118% της απαιτούμενης οικιακής ενέργειας τον Ιούνιο




Η Σκωτία σημείωσε ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας τον Ιούνιο, με συνολική αύξηση 24% για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σύγκριση με...
το 2016.

Πάνω από ένα εκατομμύριο μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας παρήχθησαν τον Ιούνιο από τις σκωτσέζικες ανεμογεννήτριες, σύμφωνα με στοιχεία της WWF Σκωτίας. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με το 118% της ζήτησης από τα νοικοκυριά της χώρας. Το πρώτο εξάμηνο του έτους έκλεισε με ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη περίοδο, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2015.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την συνολική κατανάλωση της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών και εμπορικών χρήσεων, οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν μόνο έξι ημέρες ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η Σκωτία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και καταπολεμώντας την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Σαμ Γκάρντνερ, επικεφαλής της WWF Σκωτίας.

«Αν θέλουμε να αποκομίσουμε τις ίδιες ανταμοιβές στους τομείς των μεταφορών και της θέρμανσης, χρειαζόμαστε την κυβέρνηση της Σκωτίας να θέσει σε εφαρμογή ισχυρές πολιτικές για την ενεργειακή απόδοση και τις μεταφορές στα επικείμενα νομοσχέδια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας, η χώρα φιλοξενεί το 25% των υπεράκτιων αιολικών πάρκων της Ευρώπης, ενώ ο τομέας των χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστηρίζει συνολικά περισσότερες από 58.000 θέσεις εργασίας.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Σκωτία πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ πάνω από το 50% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία συνεχίζει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας, Πωλ Γουίλχαους.

«Η συνολική ποσότητα ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας που είμαστε σε θέση να παράγουμε σήμερα είναι 9,3 γιγαβάτ, τέσσερις φορές περισσότερο από ό,τι πριν από μία δεκαετία. Αυτές οι επιδόσεις ενισχύουν τη φήμη της χώρας μας και αποτελούν μια δικαίωση της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης της Σκωτίας», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τον Μάρτιο εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της Σκωτίας η κατασκευή οκτώ πλωτών ανεμογεννητριών στις ακτές του Αμπερντίν.