Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/7/17

Το γράμμα χωρισμού που είχε στείλει ο Tupac στη Madonna από τη φυλακή, για πρώτη φορά στη δημοσιότητα
Λίγος κόσμος γνωρίζει για τη σχέση του Tupac Shakur με τη Madonna κι ακόμα λιγότερος για το πόσο σοβαρή ήταν. Να όμως που περίπου 22 χρόνια μετά το χωρισμό τους, ένα γράμμα...
έρχεται για να ρίξει φως όχι μόνο στο είδος της σχέσης που είχαν οι δύο θρύλοι της μουσικής, αλλά και στον λόγο για τον οποίο χώρισαν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες, ο Tupac και η Madonna ήταν ζευγάρι από το 1993 μέχρι το 1995. Χτες, Τετάρτη, το TMZ έδωσε στη δημοσιότητα το γράμμα που είχε στείλει ο Tupac στη Madonna ενώ βρισκόταν στη φυλακή, μέσω του οποίου έδινε τέλος στη σχέση τους. Το γράμμα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία αργότερα μέσα στον Ιούλιο από το Gotta Have Rock and Roll, με την τιμή πώλησης να ξεκινά από το αστρονομικό ποσό των $100.000.

Το γράμμα έχει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1995, όταν η Madonna ήταν 37 ετών και ο Tupac 24, και μέσα σε αυτό ο διάσημος ράπερ προσπαθεί να εξηγήσει στη βασίλισσα της ποπ γιατί είναι αναγκασμένος να βάλει τέλος στη σχέση τους. Το γεγονός πως αυτός ήταν μαύρος κι εκείνη λευκή, φαίνεται να είναι και ο κυριότερος λόγος για αυτή του την απόφαση.

«Το να σε δουν με ένα μαύρο άντρα δεν πρόκειται να βάλει σε κίνδυνο την καριέρα σου, αν μη τι άλλο θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλη και συναρπαστική», γράφει ο Tupac στο γράμμα. «Για εμένα, όμως, τουλάχιστον βάσει της προηγούμενης αντίληψής μου λόγω της “εικόνας” που είχα για τον εαυτό μου, (σημαίνει) πως θα απογοητεύσω τους μισούς ανθρώπους που με έκαναν αυτό που νόμιζα πως είμαι», γράφει ο ράπερ του οποίου η μητέρα, Afeni Shakur, ήταν ενεργό μέλος της ομάδας ακτιβιστών Black Panthers και, όπως λένε οι φήμες, ήταν κατά της σχέσης του με τη Madonna.

«Δεν ήθελα ποτέ να σε πληγώσω», συμπληρώνει. «Μπορείς να το καταλάβεις αυτό;».

«Πρώτα απ' όλα πρέπει να σου ζητήσω συγγνώμη επειδή, όπως είπες, δεν υπήρξα ο φίλος που ήξερα πως μπορώ να είμαι», γράφει στην αρχή του γράμματος ο Tupac. Στη συνέχεια, αναφερόμενος σε μια προκλητική για τον ίδιο δήλωση που είχε κάνει η Madonna, γράφει: «Σε μια συνέντευξη που είπες “Έχω βάλει στόχο να αποκαταστήσω όλους τους ράπερ και τους παίκτες του μπάσκετ” ή κάτι τέτοιο, εκείνα τα λόγια με πλήγωσαν βαθιά, καθώς δεν ήξερα πως είχες σχέση και με άλλους ράπερ πέρα από εμένα. Ήταν τότε που, λόγω του πόνου (που ένιωσα) και του φυσικού ενστίκτου να ανταποδώσω και να υπερασπιστώ τη καρδιά και τον εγωισμό μου, είπα πολλά πράγματα. Μπορείς να με καταλάβεις;».

«Έκτοτε, όπως μπορείς να δεις, ωρίμασα τόσο πνευματικά όσο και διανοητικά», συνεχίζει. «Πλέον δεν με ενδιαφέρει το πώς με αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Σε παρακαλώ, κατάλαβε την προηγούμενη στάση μου ως τη στάση ενός νεαρού άντρα με περιορισμένη εμπειρία με ένα απίστευτα διάσημο σύμβολο του σεξ».

«Σου προσφέρω ξανά τη φιλία μου, αυτή τη φορά πολύ πιο δυνατή και αφοσιωμένη. Αν σε ενδιαφέρει ακόμα θα ήθελα να το συζητήσω εκτενέστερα μαζί σου, αλλά κάποια από αυτά δεν μπορούσαν να περιμένουν», συμπληρώνει.

Στο τέλος του γράμματος, ο Tupac δείχνει για άλλη μια φορά την τρυφερή του πλευρά και τα βαθιά συναισθήματα που έτρεφε για τη Madonna, προτρέποντάς την να προσέχει. «ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΧΕ MADONNA. Δεν είναι όλοι τόσο τίμιοι όσο φαίνονται. Υπάρχουν κι εκείνοι που η καρδιά τους αιμορραγεί κακία και φθόνο. Δε θα διστάσουν να σου κάνουν κακό, και οι πέντε σφαίρες (πάνω μου) είναι η απόδειξη γι' αυτό!», γράφει.

Κλείνοντας, ο Tupac λέει στη Madonna πως θα ήθελε πολύ να τον επισκεφτεί στη φυλακή και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, αν νιώθει κι αυτή έτοιμη, καθώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά «είναι αστείο, αλλά αυτή η εμπειρία μου δίδαξε να μην θεωρώ το χρόνο δεδομένο». Δεκαοχτώ μήνες αργότερα, δολοφονήθηκε.