Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/7/17

Tα SOS για τη φροντίδα του δέρματος το καλοκαίρι!




Eπιδερμίδα που… καίει; Ακόμη και αν δεν τριγυρνάς όλη μέρα στη θάλασσα ή στην πόλη, ο καλοκαιρινός ήλιος θέλει μόνο μερικά λεπτά της... ώρας για να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα της επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο προστατεύεσαι με αντηλιακό υψηλού δείκτη, τόσο λιγότερο ρίσκο παίρνεις για την ομορφιά (πρόωρη γήρανση) και την υγεία σου (μελάνωμα). Αλλά το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μακρύ, οπότε κάποια στιγμή θα ξεχαστείς και τότε ο ήλιος θα βρει την ευκαιρία να σε τσουρουφλίσει λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο. Μην περιμένεις να δεις έγκαυμα για να δράσεις θεραπευτικά: οι υπεριώδεις ακτίνες διαπερνούν σε βάθος τα επίπεδα του δέρματος και μπορούν να κάνουν «αθόρυβα» τη ζημιά. Δες πώς μπορείς να έχει φρέσκια και δροσερή επιδερμίδα όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει!

Η φροντίδα του δέρματος σου το καλοκαίρι χρειάζεται αυτά:

Ψέκαζε τακτικά το πρόσωπό σου με ενυδατικά σπρέι. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να ανανεώνεις τις ενυδατικές ανάγκες της επιδερμίδας σου όποια στιγμή το χρειάζεσαι, εύκολα και απλά.

Ένα ντους είναι ότι πρέπει για την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος. Άφησε το νερό να τρέχει στο δέρμα σου για 5 λεπτά και, αφού έχει μαλακώσει, κάνε λίγο μασάζ με ένα σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα μπάνιου. Άφησέ το να τρέχει για άλλα 5 λεπτά και, αν αντέχεις, χρησιμοποίησε κρύο. Η εναλλαγή της θερμοκρασίας του νερού μαζί με το ελαφρύ μασάζ προσφέρουν στην επιδερμίδα απαλότητα, σφριγηλότητα και οξυγόνωση.

Άπλωσε ένα δροσιστικό, κατευναστικό after sun με αντιφλεγμονώδη φυτικά συστατικά, όπως αλόη, αγγούρι και πράσινο τσάι, ώστε να υποχωρήσει η κοκκινίλα και να αποφύγεις το ξεφλούδισμα. Αν νιώθεις τράβηγμα στο δέρμα σαν να έχεις καεί, κάνε ένα κρύο μπάνιο ή βάλε κομπρέσες.

Για να τονώσεις την ενυδάτωση του δέρματος εκ των έσω, κατανάλωνε πολύ νερό ή φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, δηλαδή αγγούρι και καρπούζι: η αφυδάτωση είναι το πρώτο έντονο σύμπτωμα μετά την έκθεση του δέρματος στον ήλιο. Αν δεν επαναφέρεις γρήγορα την υγρασία στην επιδερμίδα σου, μπορεί να εμφανιστούν γραμμές και λεπτές ρυτίδες.

Η διατήρηση της προστασίας του δέρματος δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι δερματολόγοι λένε πως οι επιπτώσεις μόνο 10 λεπτών απερίσκεπτης έκθεσης στον ήλιο διαρκούν έως και 72 ώρες, μεταβάλλοντας δραστικά το κολλαγόνο και την ελαστίνη και πυροδοτώντας φλεγμονές. Μια αγωγή νύχτας με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία και πεπτίδια θα βοηθήσει το δέρμα να αποθεραπευτεί πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.