Σελίδες

Thessaloniki video tour

17/7/17

Η Δανία θέλει αγώνα F1 με σιρκουί πόλης στα πρότυπα του Μπακού




Με ένα σιρκουί πόλης μήκους 4,5 χιλιομέτρων που ήδη έχουν σχεδιάσει θέλει η Δανία να μπει και αυτή στο καλαντάρι της F1...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jyllands-Posten, το σιρκουί θα περνά εμπρός από εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας της χώρας, της  Κοπεγχάγης, με τον πατέρα του Kevin Magnussen, τον Jan Magnussen, να δηλώνει πως η πρόταση έχει προχωρήσει πολύ και μάλιστα τυγχάνει και της αρχικής έγκρισης του Hermann Tilke, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη τον περασμένο Απρίλιο.

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι και η Liberty Media έχει δώσει το πρώτο «πράσινο φως» και ότι από το 2020 θα μπορούσε το Grand Prix της Κοπεγχάγης να μπει στο καλαντάρι.
Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα αυτής του Μπακού, τα μονοθέσια θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες που θα φτάνουν τα 300 km/h και θα υπάρχουν και πολλά τεχνικά κομμάτια.

Το κόστος φιλοξενίας ενός αγώνα της F1 στην πρωτεύουσα της Δανίας θα φτάσει- πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- τα 300.000.000 κορώνες (περίπου 40.000.000 ευρώ).

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Jan Magnussen είπε ότι πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που θα περνά εμπρός από ιστορικά κτίρια της πόλης και πως ευελπιστεί πολύ σύντομα οι συζητήσεις να προχωρήσουν και να οριστικοποιηθούν.

Άλλωστε, είναι δηλωμένη η πρόθεση της Liberty Media να αυξήσει τους αγώνες που περιλαμβάνονται στο καλαντάρι.