Σελίδες

Thessaloniki video tour

13/7/17

Τα μόνα cocktails με ρούμι που πρέπει να πιεις αυτό το καλοκαίρι




Το έχουν αποκαλέσει, και όχι άδικα, το ποτό της χαράς, έχει καταγωγή από τα νησιά της Καραϊβικής και το συναντάς κυρίως σε...
Daiquiris και Mojitos. Ακόμη και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη rumbullion, που σημαίνει «διασκέδαση». Δικαιολογημένα λοιπόν το ρούμι θεωρείται το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού και εμείς σου δίνουμε ιδέες για τα πιο φοβερά cocktails που μπορείς να φτιάξεις με βάση αυτό (και ενδεχομένως δεν τα έχεις ακούσει ποτέ πριν στη ζωή σου).

Navy Grog

Ένα tiki ποτό στο οποίο συνδυάζονται 3 είδη ρουμιού και πρωτοφτιάχτηκε το 1941 (παρότι ο μύθος λέει πως κάποιοι ναυτικοί του 18ου αιώνα είχαν φτιάξει κάτι παρόμοιο αρκετά νωρίτερα).

Υλικά

1 μεζούρα ρούμι Demerara
1 μεζούρα μαύρο ρούμι
1 μεζούρα λευκό ρούμι
3/4 μεζούρας φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ
1 μεζούρα μέλι
3/4 μεζούρας ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα shaker μαζί με πάγο και ανακινείς καλά. Γεμίζεις ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο (ιδανικά θρυμματισμένο) μέχρι τη μέση και σουρώνεις το ποτό σε αυτό. Γαρνίρεις με μισή φέτα γκρέιπφρουτ

Dirty Banana

Το Dirty Banana είναι ένα νόστιμο και κρεμώδες ποτό, που δοκιμάζοντάς το θα θέλεις να αντικαταστήσεις το παγωτό με αυτό. Tip: Αν είσαι και πιο μερακλής, μπορείς να προσθέσεις και σιρόπι σοκολάτας.

Υλικά

2 μεζούρες ρούμι
1 μεζούρα Kahlua
1 μεζούρα λικέρ μπανάνας
1 μεζούρα σαντιγί
1 μπανάνα

Εκτέλεση

Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αναμιγνύεις μέχρι να γίνει το μείγμα εντελώς λείο. Σερβίρεις σε Collins glass και γαρνίρεις με μια φέτα μπανάνα, μαζί με τη φλούδα.

The Airmail Cocktail

Πρωτοφτιάχτηκε το 1949 στην Αβάνα. Μέσα από τη γεύση του και το ελαφρύ του σώμα σε ταξιδεύει πίσω σε εκείνη την εποχή.

Υλικά

1,5 μεζούρα ρούμι
3/4 μεζούρας χυμό lime
3/4 μεζούρας μέλι
Σαμπάνια

Εκτέλεση

Το ρούμι, το μέλι και ο χυμός lime μπαίνουν στο shaker μαζί με πάγο και τα ανακατεύεις. Τα σουρώνεις σε ένα highball ποτήρι, προσθέτεις πάγο, συμπληρώνεις με σαμπάνια και γαρνίρεις με ένα κομμάτι lime.