Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/7/17

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΕΦΡΙΝ "ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΒΙΝΤΕΟ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χιλιάδες κάτοικοι της Εφρίν, του αυτόνομου κουρδικού καντονιού στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, διαδήλωσαν την Τετάρτη ενάντια στην επικείμενη εισβολή του τουρκικού στρατού στα εδάφη τους.

Ο... 






τουρκικός στρατός έχει αναπτυχθεί στα εδάφη που κατέχει στη βόρεια Συρία και με αρκετές χιλιάδες ντόπιους ισλαμιστές μισθοφόρους του είναι έτοιμος να επιτεθεί στον κουρδικό θύλακα.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παρέλασαν στους δρόμους της Εφρίν, ενώ δεν παρέλειψαν να κρατήσουν και ενός λεπτού σιγή για τους συμπατριώτες τους που σκοτώθηκαν πολεμώντας τους ισλαμιστές.

«Εμείς, Κούρδοι και Άραβες, μαχόμαστε ενάντια στον φασισμό. Δεν φοβόμαστε τα όπλα τους επειδή η θέλησή μας είναι ισχυρότερη από τα όπλα τους», είπε στους διαδηλωτές ο Σερίφ Τσέμο, μέλος του τοπικού συμβουλίου που διοικεί την αυτόνομη περιοχή.

Μιλώντας στη συνέχεια στους συγκεντρωμένους η Φιντάν Εφρίν, αξιωματικίνα των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), είπε ότι ο απώτερος στόχος του τουρκικού κράτους είναι η κατάληψη ολόκληρης της Συρίας και συνέχισε:

«Ματαιώσαμε τα σχέδιά τους με μόνα μέσα την αντίσταση και τις θυσίες των μαρτύρων μας. Ο λαός μας έδειξε σήμερα για μια ακόμη φορά ότι είναι αφοσιωμένος στον αγώνα μας. Εμείς, οι YPG και το YPJ, ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε».