Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/7/17

Οι σπάνιοι λύκοι που κολυμπούν και τρώνε ψάρια



Οι παράκτιοι λύκοι του Βανκούβερ ζουν με τα δύο πόδια στον ωκεανό και τα δύο στην ξηρά. Το νησί Βανκούβερ στην Αυστραλία και τα απομακρυσμένα δυτικά σύνορά του αποτελούν ακόμα ένα άγριο σύνορο στο βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού. Εκεί ζουν οι σπάνιοι παράκτιοι λύκοι που... 

μπορούν να κολυμπούν και τρέφονται με ψάρια και θαλάσσια είδη.



Είναι μικρότεροι στο ύψος από τους γκρίζους λύκους που ζουν σε άλλα μέρη της χώρας, ένα άλλο αποτέλεσμα της διατροφής τους. Περισσότεροι θαλάσσιοι λύκοι ζουν στη νοτιοανατολική Αλάσκα, αν και συνολικά ο αριθμός τους έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Κινούνται σαν φαντάσματα κατά μήκος των ακτών του Βανκούβερ που οι άνθρωποι σπάνια τους βλέπουν να κρύβονται ανάμεσα στα βράχια. Ο Βρετανός φωτογράφος Bertie Gregory ήταν ένας από τους τυχερούς που τους φωτογράφισε.



“Οι παράκτιοι λύκοι είναι μοναδικά αρπακτικά ζώα που κινούνται στο νερό και στην ξηρά με την ίδια ικανότητα που το κάνουν οι κλασικοί λύκοι μόνο στο έδαφος. Οι παράκτιοι λύκοι είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στη θάλασσα. Τα γονίδιά τους το αποδεικνύουν. Έχουν διαφορετικό DNA που τους ξεχωρίζει από τους λύκους της ξηράς”, αναφέρει μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στην BMC Ecology.



Οι άνθρωποι συσχετίζουν συνήθως τα γεύματα των λύκων με κρέας, αλλά αυτοί οι τύποι είναι πρακτικά ψαροφάγοι, με τον σολομό να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της διατροφής τους. Πέρα από αυτό, τρέφονται με φραγκοστάφυλα, αυγά ρέγγας, φώκιες. Επιπλέον είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Μάλιστα όταν ψάχνουν για φαγητό, οι λύκοι της θάλασσας μπορούν να κολυμπήσουν χιλιόμετρα μεταξύ των νησιών για να βρουν τροφή.






perierga.gr