Σελίδες

Thessaloniki video tour

10/7/17

Ζυμαρικά με ψητή μελιτζάνα και ντοματάκια κονφί



Οι μελιτζάνες ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, δίνοντας πολύ γευστικά πιάτα. Σε αυτή τη συνταγή η μελιτζάνα γίνεται ψητή στον φούρνο, αν και μπορείτε να την κάνετε και τηγανητή.

 
 
 
 
 
 
Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:15′

Χρόνος μαγειρέματος:50′

Έτοιμο σε:1:5′

Υλικά

Για τις μελιτζάνες

4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες στη μέση και χαραγμένη η σάρκα

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

400γρ. στριφτάρια ή βίδες

150ml κρασί λευκό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (περίπου)

2 κουτ. σούπας βούτυρο

80γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τα ντοματίνια

250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

Για το σερβίρισμα

baby ρόκα

φλοίδες παρμεζάνας

ζουμί από τα ψημένα ντοματίνια  

Το διαβάσαμε στο olivemagazine