Σελίδες

Thessaloniki video tour

2/7/17

Ποινική δίωξη για τα ελικόπτερα Σινούκ - Το δρόμο της ανάκρισης πήρε ένα ακόμα κομμάτι της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων


 
Ένα ακόμη σκέλος που αφορά σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων πήρε το δρόμο της ανάκρισης. Αυτή τη φορά πρόκειται για την υπόθεση της προμήθειας των ελικόπτερων τύπου Σινούκ των οποίων η σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με... 

 
 
 
 
παραγγελία που έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό. Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα την υπόθεση θα χειριστεί η ανακρίτρια κατά διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Βασικοί πρωταγωνιστές στην υπόθεση εμφανίζονται, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας SΟΝΑΚ που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμάς Λιακουνάκος και Ηλίας Αρκουμανέας.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ.