Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/7/17

Μαγικές εικόνες ενός παραμυθένιου χωριού στην Ελλάδα



Είναι αληθινό, είναι ελληνικό και σας περιμένει να το ανακαλύψετε...

  
Είναι από τα πιο όμορφα χωριά της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα, της στην πρώην επαρχία Ερίσου και διαθέτει μια υπέροχη παραλία. Ακριβώς μπροστά από τα σπίτια του παραθαλάσσιου χωριού, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα καφέ που βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο, οι επισκέπτες και οι ντόπιοι έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας. Είναι βοτσαλωτή, μικρή σε φάρδος, αλλά αρκετά μεγάλη σε μήκος. Δεν διαθέτει ξαπλώστρες ή ομπρέλες, ενώ τα νερά της που προστατεύονται και από την χερσόνησο, είναι σχεδόν πάντα ήρεμα.

Ο λόγος για την ΄Ασσο και την παραλία της όπου έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε σκάφος και να περιπλανηθείτε στους γύρω κολπίσκους που είναι προσβάσιμοι μόνο από την θάλασσα. Παραμένουν κρυμμένοι για τους πολλούς και θα σας εξασφαλίσουν απόλυτη απομόνωση για να χαρείτε μια ημέρα στον ήλιο και το νερό.

Η παραλία της Άσσου απέχει 10 χιλιόμετρα από το Φισκάρδο και περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι. Βρίσκεται πολύ κοντά στην διάσημη παραλία του Μύρτου Στην κορυφή της εντυπωσιακής χερσονήσου που οριοθετεί την παραλία είναι χτισμένο το βενετσιάνικο Κάστρο της ΄Ασσου.

Ολα αυτά συνθέτουν ειδυλλιακές εικόνες που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι πραγματικές. Απολαύστε, λοιπόν, ένα χωριό που δεν έχει ξεπηδήσει ασπό καρτ ποστάλ: Είναι πέρα για πέρα αληθινό κι ελληνικό...































Φωτογραφίες: Shutterstock  
thetoc.gr