Σελίδες

Thessaloniki video tour

8/7/17

Ασίζη, μεσαιωνική γοητεία σε ένα καταπράσινο σκηνικό - Ανακαλύψτε την πνευματική πρωτεύουσα της Ούμπρια



Οι καταπράσινες εκτάσεις της Ιταλίας ξετυλίγονται μπροστά στα πόδια σας και η μεσαιωνική ατμόσφαιρα σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Η πόλη Ασίζη βρίσκεται στην επαρχία της Περούτζια στην περιφέρεια της Ούμπρια και τα τοπία της κόβουν την ανάσα.

Χτισμένη πάνω σε... 

 
 
 
 
 
 
λόφο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν νοερά στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, του πολιούχου της Ιταλίας που ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208.

Προσελκύει πιστούς προσκυνητές αλλά και ταξιδιώτες που μαγεύονται από τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Στα γραφικά της δρομάκια, στο επιβλητικό κάστρο Rocca Maggiore και στις πέτρινες κεραμόσκεπες κατοικίες ανακαλύψτε την αυθεντική ιταλική αρχιτεκτονική.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας και τη διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ.

Στο Eremo delle Carceri μπορείτε να δείτε τις σπηλιές όπου αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες καθώς και το Castello Maggiore και το Castello Minore, το μεγάλο και το μικρό Κάστρο δηλαδή.

Η σχεδόν μυστικιστική γοητεία της πόλης με φόντο την καταπράσινη κοιλάδα και ο μεγάλος πλούτος των καλλιτεχνικών θησαυρών της θα σας γοητεύσει.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες


Ασίζη / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Ρώμης είναι 2 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ρώμης. Από εκεί μπορείτε να ταξιδέψετε με τρένο μέχρι την Ασίζη.