Σελίδες

Thessaloniki video tour

6/7/17

Ποιες τροφές χαρίζουν υγεία στο δέρμα σας


Ο,τι καταναλώνουμε έχει μεγάλη επίδραση στο δέρμα μας. Αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ανθυγιεινών τροφών και αναψυκτικών με ζάχαρη καθώς και πολύ αλκοόλ, θα φανεί στο δέρμα σας.

Αντιθέτως, αν καταναλώνετε υγιεινές, ευεργετικές και θρεπτικές τροφές, το δέρμα σας θα δείχνει καθαρότερο και θα διαθέτει μια υγιή φυσική λάμψη.
Ας δούμε τρεις τροφές που θα σας χαρίσουν υγεία στο δέρμα σας:
Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη Β (βιοτίνη). Η τελευταία παράγει λιπαρά οξέα ενώ μεταβολίζει τα αμινοξέα. Η έλλειψη βιοτίνης ενδέχεται να προκαλέσει δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
Παντζάρια
Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και αποτελεί μια καλή πηγή καλίου, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμίνης Ε η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία της ανώτερης στοιβάδας της επιδερμίδας. Τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του παντζαριού βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες καθώς καθαρίζει το αίμα και προσφέρει υγιές και λαμπερό δέρμα.
Κολοκυθόσποροι
Η ψίχα του κολοκυθόσπορου παρουσιάζει μεγάλη συγκέντρωση σε Ω3, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και έξι λιπαρά οξέα. Αν είστε χορτοφάγοι και δεν προτιμάτε το ψάρι ή αν είστε βίγκαν, οι κολοκυθόσποροι αποτελούν ένα εξαιρετικό θρεπτικό υποκατάστατο. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες καθιστούν τους κολοκυθόσπορους ιδανικούς συμμάχους στην προσπάθεια για καθαρό δέρμα.
(mothersblog)