Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/7/17

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του κόσμου



Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας ο Ντοναρούμα, που ξεπέρασε τον Μπουφόν

Η σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ της πλευράς του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και της Μίλαν, έφερε ένα εξωφρενικά υψηλό συμβόλαιο για έναν 18χρονο ποδοσφαιριστή και μάλιστα τερματοφύλακα. Ο ατζέντης του νεαρού πορτιέρε, Μίνο Ραϊόλα, είναι… 

 
 
 
 
μανούλα στο να πετυχαίνει τεράστια deal, που φέρνουν πολλά οικονομικά οφέλη τόσο στους πελάτες του όσο και στον ίδιο, κάτι που ίσχυσε και σε αυτήν την περίπτωση.

Με τα 6 εκατ. ευρώ που θα καρπώνεται για κάθε χρόνο συνεργασίας με τη Μίλαν ο Τζίτζο, έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, ανέβηκε στο Νο4 της σχετικής λίστας, μαζί με τον Πετρ Τσεχ και Τιμπό Κουρτουά, όντας πίσω μόνο από τους Νταβίντ ντε Χέα, Μάνουελ Νόιερ και Ίκερ Κασίγιας. Έτσι, ο Ντοναρούμα ξεπέρασε σε ετήσιες απολαβές και τον συμπατριώτη, συνονόματο και ίνδαλμά του, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντε Χέα λαμβάνει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9,67 εκατ. βρετανικές λίρες ετησίως (περίπου 11 εκατ. ευρώ), ο Νόιερ λαμβάνει από την Μπάγερν Μονάχου γύρω στα 8,4 εκατ. ευρώ και ο Κασίγιας 7,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας του με την Πόρτο. Όσο για τον Μπουφόν, καρπώνεται… μόλις 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν από τη Γιουβέντους.

Εκτός πρώτης δεκάδας βρίσκονται τόσο ο πρωταθλητής Ευρώπης, Κέιλορ Νάβας, που λαμβάνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όσο και ο βασικός γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, που προσθέτει κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό 3,2 εκατ. ευρώ.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι τερματοφύλακες του πλανήτη είναι οι εξής:
  1. Νταβίντ ντε Χέα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 11 εκατ. ευρώ/χρόνο
  2. Μάνουελ Νόιερ, Μπάγερν Μονάχου, 8,4 εκατ. ευρώ/χρόνο
  3. Ίκερ Κασίγιας, Πόρτο, 7,5 εκατ. ευρώ/χρόνο
  4. Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, Μίλαν, 6 εκατ. ευρώ/χρόνο
  5. Πετρ Τσεχ, Άρσεναλ, 6 εκατ. ευρώ/χρόνο
  6. Τιμπό Κουρτουά, Τσέλσι, 6 εκατ. ευρώ/χρόνο
  7. Ούγκο Γιορίς, Τότεναμ, 5,1 εκατ.. ευρώ/χρόνο
  8. Σαλβατόρε Σιρίγκου, Τορίνο (δανεικός από Παρί Σεν Ζερμέν), 4,1 εκατ. ευρώ/χρόνο
  9. Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Γιουβέντους, 4 εκατ. ευρώ/χρόνο
  10. Κέβιν Τραπ, Παρί Σεν Ζερμέν, 3,9 εκατ. ευρώ/χρόνο
* Οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία πληρώνονται σε βρετανικές λίρες, κάτι που σημαίνει ότι οι αμοιβές τους μπορεί να αυξομειώνονται σχετικά με όσων πληρώνονται σε ευρώ, ανάλογα την ισοτιμία.