Σελίδες

Thessaloniki video tour

22/7/17

Δείτε τι να πίνετε μετά το σουβλάκι για να μην παχαίνετε!




Λίγο μετά την απόλαυση έρχονται συνήθως οι τύψεις...
Υπάρχει όμως λύση για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας εδέσματα χωρίς να παίρνετε κιλά!

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE δείχνει πώς μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός από γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό ύστερα από ένα πείραμα που έκαναν σε ποντίκια: Χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.

Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.

Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά ώστε να «αποτρέψουν» την αύξηση του βάρους. Αναμένονται περισσότερες μελέτες ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του φρούτου στο αδυνάτισμα και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εξίσου αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, δε βλάπτει να το δοκιμάσετε!