Σελίδες

Thessaloniki video tour

12/7/17

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΙΛΟΥΣ»



Το κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE με επικεφαλής τον Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι κληρονόμησε την βουλγαροφιλία, όπως αναφέρει η βουλγαρική ‘Μπλιτζ’ επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο... 

πρώην βουλευτής από το κόμμα του Γκρούεφσκι, Αλεξαντάρ Πάντοφ, που πρόσφατα έχει καθιερωθεί ως πολιτικός αναλυτής των ΜΜΕ των Σκοπίων, αναφέρει ότι «όταν ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, πηγαίνει στη Σόφια, αισθάνεται σαν το σπίτι του».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «Νόβα», ο Πάντοφ δήλωσε:

«Θυμάμαι την εποχή που ο πατέρας του σημερινού υπουργού Εξωτερικών, ο Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ, ήταν μέλος της ηγεσίας του κόμματος VMRO-DPMNE και μάλιστα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού».

Σύμφωνα με τον Αλεξαντάρ Πάντοφ «Ο Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ ήταν ευρέως γνωστός στο κοινό για την φιλοβουλγαρική του θέση και είχε μάλιστα προβεί σε διατριβή ότι το λεγόμενο ‘μακεδονικό’ (σλαβικό) έθνος αποτελούσε μέρος του βουλγαρικού έθνους» και στη βάση αυτή «δεν υπάρχει κανένας τρόπος για το γιο του να υπερασπισθεί τα ψευδομακεδονικά συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία».

Ο Πάντοφ κάλεσε τους δημοσιογράφους των Σκοπίων να βρουν τον πατέρα του Υπουργού Εξωτερικών και να του πάρουν συνέντευξη για την εθνογένεση του ψευδομακεδονικού λαού.

Μάλιστα, η ηλεκτρονική έκδοση της «Ρεπούμπλικα» (των Σκοπίων) θυμάται ένα κείμενο του Σάσο Ορντανόφσκι το 2004, στο οποίο αναφέρεται στη βουλγαροφιλία του υπουργού Πολιτισμού Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ

Έτσι στην «Ρεπούμπλικα» ο Σάσο Ορντανόφσκι σχολίασε το έργο του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ: «στο μυαλό του χθεσινού καθηγητή του μαρξισμού, Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ, το «μακεδονικό έθνος» ήταν πάντοτε αποτέλεσμα της κουζίνας του Βελιγραδίου σύμφωνα με τις οδηγίες του κομμουνιστή Τίτο».

Ο Ορντανόφσκι κατηγόρησε τον τότε υπουργό για βουλγαροφιλία και απαξίωση του ψευδομακεδονικού …έθνους.
(blitz.bg)