Σελίδες

Thessaloniki video tour

5/7/17

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Τι επιδόσεις καταγράφουν κόμματα και αρχηγοί

Συνεχή πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ - και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα – και άνοδο της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η ΝΔ διπλασίασε την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν χρόνο.

Η... 

 
 
 
 
συνεχής παράταση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το νέο Mνημόνιο, η επιδείνωση της ποιότητας ζωής των πολιτών τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια «στοιχίζουν» ακριβά, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που επιχειρεί μια σύγκριση των σημερινών ευρημάτων με εκείνα του Σεπτεμβρίου 2016.

Και οι τρεις έρευνες που διεξήχθησαν έχουν ως κοινό παρονομαστή την απογοήτευση του κόσμου και την αρνητική αξιολόγηση της συμφωνίας.

Στην πρόθεση ψήφου (ΠΑ.ΜΑΚ. και Κάπα Research) η διαφορά υπεροχής και προβαδίσματος της Ν.Δ. τείνει να διπλασιαστεί.

Στην έρευνα της Prorata μάλιστα υπάρχει ακριβώς διπλασιασμός (από 8% σε 16%). Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτά δεν είναι πρόθεση ψήφου, αλλά όρια εκλογικής επιρροής. Οι πολίτες δηλαδή απαντούν πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν το κάθε κόμμα και η εταιρία παρουσιάζει τις απαντήσεις πιθανότητας από 50% και πάνω για το κάθε κόμμα, ενώ οι ερωτώμενοι μπορεί να δώσουν απάντηση πιθανότητας 50% και πάνω για περισσότερα από ένα κόμματα.

Και στην παράσταση νίκης (ποιο κόμμα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές) η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. έχει αυξηθεί εντυπωσιακά όπως και οι απαντήσεις στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Η έρευνα της Prorata δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η έρευνα της Alco στο site «news24/7» και η έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ. (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.