Σελίδες

Thessaloniki video tour

24/7/17

Οι 5 αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σου!




Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικασία που κάνει ο εγκέφαλός μας μέχρι να πάρει μια απόφαση μπορεί να μας αφήσει πολύ κουρασμένες...

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που είναι εύκολο να τις πάρουμε αφού είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.

1.Αποφασίστε να είστε χαρούμενες! Ξοδεύουμε πολλές ώρες ψάχνοντας την ευτυχία. Κάνουμε όνειρα, κάνουμε σχέδια και προσπαθούμε να έχουμε καλή διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι η ευτυχία είναι επιλογή και μπορούμε να την ελέγξουμε. Γιατί δεν εξαρτάται από όσα συμβαίνουν στη δουλειά ή στο σπίτι αλλά από εμάς τους ίδιους.

2. Αποφασίστε να αποσυνδεθείτε! Προσπαθήστε για λίγες ώρες να βγάλετε από την πρίζα τον υπολογιστή, το τηλέφωνο και ό,τι σας αποσπά την προσοχή. Ίσως αισθανθείτε ότι αναπνέετε πιο εύκολα, ότι ηρεμείτε και χαλαρώνετε αμέσως.

3. Αποφασίστε να είστε ευγενικοί: Πολλές φορές η εύκολη επιλογή είναι να είμαστε αγενείς γιατί έτσι γινόμαστε πιο κατανοητοί ή γίνεται η ‘δουλειά μας πιο γρήγορα’. Αν επιλέξετε να είστε ευγενικοί όμως ίσως ανακαλύψετε ότι έχετε καλύτερη διάθεση και περισσότερη θετική ενέργεια.

4.Χαμογελάστε! Το χαμόγελο ακόμα και σε κάποιον άγνωστο στο δρόμο, δεν θα φτιάξει μόνο τη δική του διάθεση αλλά και τη δική σας. Θα σας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης έστω και υποσυνείδητα.

5. Βρείτε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Αν έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα καλό είναι να βρείτε χρόνο για να ηρεμήσετε και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Μάθετε να λέτε ‘όχι’ στις πολλές υποχρεώσεις και διαχειριστείτε τον χρόνο σας καλύτερα.